21 Јануари, 2021
0.0180

МАПАС активно се посветени на подигнување на свеста на младите

Објавено во: Мои пари 27 Ноември, 2020

Агенцијата за супервизија на капитално финансираното пензиско осигурување – МАПАС,  заедно со трите пензиски друштва, КБ Прво пензиско друштво АД Скопје,  Сава пензиско друштво а.д. Скопје и ТРИГЛАВ ПЕНЗИСКО ДРУШТВО АД Скопје  активно се посветени на подигнување на свеста за потребата од финансиска едукација и финансиска инклузија на сите целни групи во нашето општество, но пред се на младите кои се движечка сила на економскиот развој на земјата.

Во тој правец е и објавата на новата информативно-едукативна брошура „Времето до пензија поминува побрзо отколку што мислиш“, која  содржи низа информации за функционирањето на капитално финансираното пензиско осигурување, правта на членовите, работењето на пензиските друштва и функцијата на МАПАС  чија основна  цел и задача е да ги штити интересите на членовите и да го поттикнува развојот на капитално финансираното пензиско осигурување заради посигурни пензионерски денови.

Брошурата нуди краток и едноставен приказ на најважните информации со акцент на сите постојни можности за вклучување во вториот задолжителен и третиот доброволен пензиски фонд.  Во неа се опфатени значителен дел од активностите, при што преку илустриран приказ, едноставен јазик и значајни  информации се обезбедува поголема информираност на јавноста, а пред се на младите за различни аспекти и бенифиции од вклучување во капитално финансираното пензиско осигурување.

Публикацијата е наменета за пошироката јавност, но пред се на младата популација  и е достапна во електронски формат.

“Објавувањето на брошурата е дел од нашите најнови активности во сферата на финансиската едукација и од активностите на маркетинг кампањата за подигање на свеста на јавноста, а пред се на младите за значењето на  капитално финансираното пензиско осигурување”, порачуваат од МАПАС.

Линк до брошурата

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

ИутеКредит со донации го поддржува спортот во Македонија

ИутеКредит со донации го поддржува спортот во Македонија

Побрзајте и освојте вредни награди: Наградната игра на Стопанска банка а.д. Битола ,,Вреди да се штеди’’ завршува на 31 јануари

Побрзајте и освојте вредни награди: Наградната игра на Стопанска банка а.д. Битола ,,Вреди да се штеди’’ завршува на 31 јануари

Porsche ја збогатува понудата на Taycan

Porsche ја збогатува понудата на Taycan

Samsung BESPOKE линијата на фрижидери за прв пат на CES 2021

Samsung BESPOKE линијата на фрижидери за прв пат на CES 2021

Што вели науката - дали никотинот предизвикува болести поврзани со пушењето?

Што вели науката - дали никотинот предизвикува болести поврзани со пушењето?

Хуавеј рангиран како најдобар 5Г оператор според најновиот извештај на Оокла

Хуавеј рангиран како најдобар 5Г оператор според најновиот извештај на Оокла

Супер подарок со Е-сметка: А1 подарува смартфон и телевизор за активација на електронска сметка

Супер подарок со Е-сметка: А1 подарува смартфон и телевизор за активација на електронска сметка

Наследството на директната продажба: Борба против невработеноста и овозможување претприемништво

Наследството на директната продажба: Борба против невработеноста и овозможување претприемништво

Запознајте ги Galaxy Buds Pro: Епски звук во секое време

Запознајте ги Galaxy Buds Pro: Епски звук во секое време