21 Септември, 2021
0.0188

Меѓународниот балкански универзитет со стипендии за најуспешните матуранти во соработка со Универзитетот Аџибадем од Турција и Аџибадем Систина

Објавено во: Мои пари 14 Септември, 2021

Меѓународниот балкански универзитет ќе додели стипендии за најдобрите матуранти за студии во соработка со престижниот Универзитет Аџибадем од Република Турција и Клиничката болница „Аџибадем Систина“ во Скопје. Стипендиите се движат од 50 до 100 отсто од целосната школарина во зависност од постигнатиот просечен успех во средно образование, а се однесуваат за Факултетот за дентална медицина и студиската програма Дентална медицина (студии во траење од 5 години) и Високата медицинска школа со студиските програми Медицинска сестра и Акушерка (во траење од 3 години).

Стипендирањето на најдобрите матуранти за Меѓународниот балкански универзитет претставува проширување на општествено одговорната функција, освен како образовна установа што создава квалитетни кадри, во давање директен придонес кон унапредување на македонското здравство преку обезбедување високообразовани професионални кадри на најдобриот приватен универзитет во земјава кој според последните податоци од Државниот завод за статистика за академската 2020/2021 година има најмногу студенти во споредба со другите приватни универзитети во државата.

“Обезбедувањето стипендии за матурантите за нас претставува начин да се отворат можности за врвно образование и квалификуван кадар кој ќе има прилика да се едуцира во модерен универзитет, со современо опремени лаборатории и врвни професорски кадри. Со достапноста на напредно медицинско знаење верувам дека создаваме трајни вредности за идните здравствени работници и директно придонесуваме за унапредување на македонското здравство. Особено е важно што оваа визија ја имплементираме во соработка со светски докажаната групација Аџибадем”, вели Висар Рамадани, генерален секретар на МБУ.

Стипендирањето на најдобрите матуранти е овозможено во соработка меѓу Меѓународниот балкански универзитет, Универзитетот Аџибадем од Турција и Клиничката болница „Аџибадем Систина“ во Скопје.

Пријавувањето за стипендии е во тек и ќе трае до 22ри септември, а повеќе информации се достапни на линкот.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

М6 Едукативен центар со нова програма за поттикнување на општествениот развој

М6 Едукативен центар со нова програма за поттикнување на општествениот развој

G-force правосмукалки од Gorenje: Добри кон вас, брутални кон прашината

G-force правосмукалки од Gorenje: Добри кон вас, брутални кон прашината

Се одржа второто поетско читање по повод 100 години од раѓањето на великанот Блаже Конески, а во рамки на прославата „30 години Независност“

Се одржа второто поетско читање по повод 100 години од раѓањето на великанот Блаже Конески, а во рамки на прославата „30 години Независност“

Стартува ReLOaD2 – проект за транспарентна соработката меѓу општините и граѓанските организации

Стартува ReLOaD2 – проект за транспарентна соработката меѓу општините и граѓанските организации

Патување? Реновирање? Нов велосипед? – Оствари го посакуваното со потрошувачкиот кредит на Халкбанк

Патување? Реновирање? Нов велосипед? – Оствари го посакуваното со потрошувачкиот кредит на Халкбанк

Продолжен е рокот за аплицирање за најдобар медиумски извештај за процесот на интеграција во ЕУ

Продолжен е рокот за аплицирање за најдобар медиумски извештај за процесот на интеграција во ЕУ

Ресторан Венето повеќе од 7 години нуди романтична атмосфера и вкусна храна

Ресторан Венето повеќе од 7 години нуди романтична атмосфера и вкусна храна

Македонците триумфираа со “еден - два” победа на интернационалната FIA CEZ трка на Twingo CUP во Гробник

Македонците триумфираа со “еден - два” победа на интернационалната FIA CEZ трка на Twingo CUP во Гробник

Веро организира „Денови на грчките вкусови“: Традиционални производи по промотивни цени

Веро организира „Денови на грчките вкусови“: Традиционални производи по промотивни цени