16 Октомври, 2018
0.3806

Менаџерката на Тоше Проески го препородила своето село

Објавено во: Стил 14 Мај, 2018

Селото Тамњаница исчезнуваше, а го препороди Љиљана Петровиќ. Ги покрена плантажите од боровинки, рози и ароматични растенија и ги донесе нејзините пријатели. Со овие зборови „Вечерње новости“ ја започнуваат репортажата за жената која има само пофални зборови за Љиља Петровиќ.

Кога здрава идеја и упорност се комбинирани, тогаш се гарантира успех во секој подвиг, без оглед колку на почетокот изгледа неизводливо. Покрај тоа што на 200 хектари плантажи посади ароматични билки, рози и боровинки, Лилјана Петровиќ е успешна и во вистинска смисла на зборот во заживување на родното село кое го препороди по неколку децении во менџерските води на естрадата.

Една третина од населението на Тамњаница веќе се нејзините пријатели и деловни партнери кои си купија рурални домаќинства, една третина се вратија на земјата на предците да ја обработуваат, а има и такви кои не се најдоа во оваа приказна и ги продадоа имотите на Лилјана Петровиќ.

Лилјана Петровиќ, која претходно беше позната како менаџерка на Тоше Проески, по неговата смрт се повлече од оваа работа и се посвети на земјоделството. И таа го направи најдоброто во оваа област што не е направено во последните 50 години. Купи 1.600 парцели од 600 сопственици и ги обедини во невидени полиња под лаванда, боровинки, рози ...


Можеби ќе ве интересира

Милена Дравиќ (1940-2018): Дама со стил, лекција за сите жени

Милена Дравиќ (1940-2018): Дама со стил, лекција за сите жени

НЕ Е МАЈТАП: МАКЕДОНСКО БЕБЕ РОДЕНО НА ИСТ ДАТУМ КАКО ТАТКО МУ И ДЕДО МУ

НЕ Е МАЈТАП: МАКЕДОНСКО БЕБЕ РОДЕНО НА ИСТ ДАТУМ КАКО ТАТКО МУ И ДЕДО МУ

ТЕСТ: Како ја доживуваш љубовта?

ТЕСТ: Како ја доживуваш љубовта?

Bonno TV: Сонувам за јутјуберски настан со над 2000 фанови!

Bonno TV: Сонувам за јутјуберски настан со над 2000 фанови!

Amsterdam Dance Event 2018

Amsterdam Dance Event 2018

NO BRA DAY

NO BRA DAY

Тијана се пресели во Скопје

Тијана се пресели во Скопје

Како Панчо, Сара Мејс, Слаткар и другите ги добиле своите надимаци

Како Панчо, Сара Мејс, Слаткар и другите ги добиле своите надимаци

Милена и Драган немаа деца, но ова девојче им беше како ќерка

Милена и Драган немаа деца, но ова девојче им беше како ќерка