19 Април, 2018
0.0543

Microsoft сепак, не може без Биткоин

Објавено во: Економија 14 Јануари, 2018

Технолошкиот гигант Microsoft реши повторно да ја врати поддршката на корисниците за плаќање за дигитални услуги, купување на апликации, игри и дигитални содржини од електронската база Microsoft Store со криптовалутата биткоин за PC и Xbox. 

Корисниците кои се регистрирани на Microsoft Store сега ќе може да вршат повторно трансакции со биткоинот, а најчесто се купуваат видео игри, како за компјутер така и за PlayStation, но и се тргува внатре во самите игри со различни „скинови“ за оружја, предмети, „бустери“ и многу други виртуелни иновации кои имаат додадена вредност. 

„Го вративме биткоинот како платежна опција во нашите продавници откако работевме со нашиот провајдер за да се осигура дека помали суми на биткоини ќе бидат прифатени од корисниците“ посочија од Microsoft кој со биткоинот оперира од 2014.

Според оваа изјава се гледа дека привремената забрана за плаќања со биткоин е да не му се нанесе огромна штета на Microsoft, односно некој масовно да се обиде да ја монетизира криптовалутата за дигитални содржини или хардвер во нестабилни периоди на вредноста на биткоинот.

Можеби ќе ве интересира

Европарламентот не се откажува, Закерберг ќе мора да сведочи

Европарламентот не се откажува, Закерберг ќе мора да сведочи

Фирми и поединци ја тужат општина Центар вкупно за 400 милиони денари

Фирми и поединци ја тужат општина Центар вкупно за 400 милиони денари

НЛБ Нов пензиски фонд за влогот на Гранит во Комерцијална банка дознале од сајтот на берза

НЛБ Нов пензиски фонд за влогот на Гранит во Комерцијална банка дознале од сајтот на берза

Сите градежни компании на берза со катастрофални резултати

Сите градежни компании на берза со катастрофални резултати

Кој доби нов мандат во Управниот одбор на Охридска банка?

Кој доби нов мандат во Управниот одбор на Охридска банка?

Кој голем акционер ќе бара отчет од менаџерите на „Гранит“?

Кој голем акционер ќе бара отчет од менаџерите на „Гранит“?

РАБОТНИ МЕСТА ВО ГРАДЕЖНИШТВОТО: Што ќе се случува следните месеци?

РАБОТНИ МЕСТА ВО ГРАДЕЖНИШТВОТО: Што ќе се случува следните месеци?

Кои се мерките и одлуките на новата Влада со кои ЕУ не се сложи во извештајот

Кои се мерките и одлуките на новата Влада со кои ЕУ не се сложи во извештајот

Кој е најскапиот хотелски кревет во Македонија?

Кој е најскапиот хотелски кревет во Македонија?