22 Октомври, 2019
0.0163

Микро-должници: Нов феномен во Грција

Објавено во: Финансии 08 Август, 2019


Повеќе од 367.000 даночни обврзници во Грција должат помалку од едно евро, според евиденцијата на даночната канцеларија.

Тоа се вкупно 10 отсто од структурата на должниците. Не е исклучено можноста овие микро-должници да не знаат дека должат волку мал данок.

Други 1,4 милиони должници имаат долгови кои се движат од 500 до 10 000 евра кон државата во Грција.

Грците на даночната канцеларија и должат вкупно наверојатни 104 милијарди евра.

84,000 должници имаат фискални долгови од повеќе од 1 милион евра.Можеби ќе ве интересира

Скопјани дале 3,5 милиони евра за „вечен живот“

Скопјани дале 3,5 милиони евра за „вечен живот“

Компанијата „Певец“ продава земјиште во Македонија

Компанијата „Певец“ продава земјиште во Македонија

Владата на Заев до сега со три заеми, една еврообврзница и со огромен кредит на повидок

Владата на Заев до сега со три заеми, една еврообврзница и со огромен кредит на повидок

Октомври, месецот на штедење идеален да почнете да размислувате за посигурни пензионерски денови

Октомври, месецот на штедење идеален да почнете да размислувате за посигурни пензионерски денови

МИНИМАЛЕЦ ОД 14.500 ДЕНАРИ - посреќни работници, скептични газди - треба ли уште еднаш да се „премери“

МИНИМАЛЕЦ ОД 14.500 ДЕНАРИ - посреќни работници, скептични газди - треба ли уште еднаш да се „премери“

МФ: Со денешната редовна аукција Министерството за финансии сервисира стари долгови од пред 5 години

МФ: Со денешната редовна аукција Министерството за финансии сервисира стари долгови од пред 5 години

Од камен прават хартија: Спасуваат многу дрвја и трошат помалку вода

Од камен прават хартија: Спасуваат многу дрвја и трошат помалку вода