11 Јули, 2020
0.0484

Министерот за дијаспора тврди дека таа не е повеќе блиска со ВМРО-ДПМНЕ

Објавено во: Македонија 22 Февруари, 2020

Министерот за дијаспора Едмонд Адеми вели дека опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска доживеала чист дебакл на организираната средба со дијаспората.

Тој на својот фејсбук профил објави и фотографии, кои, според него, тоа го докажуваат.

„Дијаспората навистина е значаен и нераздвоен дел од нашата држава, но не и за ВМРО-ДПМНЕ.

Партијата во стечај имаше на располагање повеќе од десет години да покаже конкретни политики со цел интензивирање на соработката помеѓу државата и дијаспората, но наместо тоа, дијаспората од страна на ДПМНЕ беше третирана исклучиво како пропагандна и политичка машинерија.

За жал на ДПМНЕ, а за среќа на државата, нашата дијаспора веќе го препознава тоа. Со празни зборови и ветувања повеќе не се добива довербата на дијаспората“, пишува адеми.

Според Адеми, дијаспората во изминатите две и пол години препознала драстична позитивна промена во процесот на соработка помеѓу државата и дијаспората.

„Нашата дијаспора ја препозна силната волја на СДСМ за интензивирање на соработката помеѓу државата и дијаспората. Нашата дијаспора го препозна систематскиот пристап кон дијаспората, преку понуда на конкретни мерки од значење за дијаспората. Токму затоа, оваа партија во стечај нема повеќе што да бара во дијаспората“, пишува Адеми.

Можеби ќе ве интересира

ДОСИЕ ВЛАДИМИР ПАНЧЕВСКИ: Лани го разрешија, а денес доби 30 дена притвор

ДОСИЕ ВЛАДИМИР ПАНЧЕВСКИ: Лани го разрешија, а денес доби 30 дена притвор

АХМЕТИ МУ ВРАТИ НА ЗАЕВ: Ќе ви исчезне насмевката на усните на 15 јули

АХМЕТИ МУ ВРАТИ НА ЗАЕВ: Ќе ви исчезне насмевката на усните на 15 јули

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Реториката на лидерите се вжештува, а денес имаме нови 205 заразени од корона

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Реториката на лидерите се вжештува, а денес имаме нови 205 заразени од корона

Притвор за Владимир Панчевски

Притвор за Владимир Панчевски

АГЕНЦИЈА ЗА ФИЛМ: Го поддржуваме објективното новинарство и ЗНМ

АГЕНЦИЈА ЗА ФИЛМ: Го поддржуваме објективното новинарство и ЗНМ

Која скопска општина има најмногу, а која најмалку заразени од коронавирус?

Која скопска општина има најмногу, а која најмалку заразени од коронавирус?

ЗАЕВ ОБЈАСНИ ЗОШТО ДУИ НЕ ВРЕДЕЛЕ ПЕТ ПАРИ: Имаа 20 пратеници, се преполовија на 10, ќе имаат и помалку

ЗАЕВ ОБЈАСНИ ЗОШТО ДУИ НЕ ВРЕДЕЛЕ ПЕТ ПАРИ: Имаа 20 пратеници, се преполовија на 10, ќе имаат и помалку

ШЕСТИ СЛУЧАЈ ВО СВЕТОТ: Kaj нас излекуван пациент кај кого коронавирусот довел до воспаление на мозокот

ШЕСТИ СЛУЧАЈ ВО СВЕТОТ: Kaj нас излекуван пациент кај кого коронавирусот довел до воспаление на мозокот

НАДМИНАТА ПСИХОЛОШКАТА ГРАНИЦА: Денеска 205 заразени, највисока бројка од почетокот на епидемијата

НАДМИНАТА ПСИХОЛОШКАТА ГРАНИЦА: Денеска 205 заразени, највисока бројка од почетокот на епидемијата