24 Февруари, 2020
0.0162

Министерот за транспорт и врски ги повика градоначалниците да се подготват за секундарна гасификација

Објавено во: Економија 25 Август, 2019

Завршени се 70 проценти од гасоводот Неготино-Кавадарци-Прилеп-Битола. Од предвидените 92 километри цевки за гасоводот, поставени се цевки во должина од 83 километри од трасата, што претставува завршени над 70 проценти од градежните и машинските работи.

Премиерот Заев при увидот на изградбата на гасоводот рече дека напролет се планира испитувања за пуштање во употреба на гасоводот.

И министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески изврши увид на изградбата на гасоводот и ги повика градоначлниците да се подготват за секундарна гасификација.

Сугарески ги повика сите градоначлници да ги сработат проектите за од наредната година да се овозможи да се отпочене секундарната гасификација и на тој начин што е можно побрзо граѓаните да ги  почувтсвуваат придобивките од овој проект.


Можеби ќе ве интересира

КОРОНАВИРУСОТ ДЕМНЕ: Паѓаат акциите

КОРОНАВИРУСОТ ДЕМНЕ: Паѓаат акциите

Текстилната индустрија пред колапс: Фабриките се затвораат

Текстилната индустрија пред колапс: Фабриките се затвораат

ШТО ГИ ЗГОЛЕМИ ЦЕНИТЕ: Возачи еве колку ќе плаќате за горива по полноќ

ШТО ГИ ЗГОЛЕМИ ЦЕНИТЕ: Возачи еве колку ќе плаќате за горива по полноќ

КОЛКАВ ИМОТ ПОСЕДУВААТ: Ѕирнете колку се богати пратениците од македонскиот политички блок

КОЛКАВ ИМОТ ПОСЕДУВААТ: Ѕирнете колку се богати пратениците од македонскиот политички блок

Србија усвои договор од „Мини шенгенот“ со Македонија

Србија усвои договор од „Мини шенгенот“ со Македонија

Има и докази, никој не реагира: Опасен отпад се увезува како мазут во Македонија

Има и докази, никој не реагира: Опасен отпад се увезува како мазут во Македонија

Анализа: Колку повеќе пензионери толку поголем јавен долг

Анализа: Колку повеќе пензионери толку поголем јавен долг

Производители на мебел, бројат милиони евра, кои се тие?

Производители на мебел, бројат милиони евра, кои се тие?

НОВИ ВРАБОТУВАЊА: Министерката Ангеловска очекува невработеноста да се намали на 16 отсто

НОВИ ВРАБОТУВАЊА: Министерката Ангеловска очекува невработеноста да се намали на 16 отсто