25 Април, 2019
0.0220

Мира Марковиќ зад себе оставила тестамент од кој се плашат многумина: Каква тајни на Милошевиќ има во него?

Објавено во: Балкан 16 Април, 2019

Мирјана Марковиќ оставила зад себе пишан материјал, некаков вид тестамент, а тие  белешки моментално се наоѓаат во рацете на нејзините адвокати.

Како се дознава од семејството на пријателите на вдовицата на Милошевиќ, кои редовно ја посетуваа во Москва, некои од документите требало да бидат преточени во третиот дел на мемоарпт „Таков го знам“,  додека делот се однесува на имотот и начинот на кој се распределува по смртта на Мира. Посебно интересни белешки би можеле да бидат интересни, оние кои се еден вид политички завет, во кој пишувала за луѓето од нејзиното и соседство на Слободан, кои ги предадоа, кои ги искористија деведесеттите години и заработија милиони марки а сосема можно каде што тие пари завршиле. Тоа е сосема сигурно, поради овие документи многу луѓе треперат во Србија.

Марковиќ почина во неделата во Русија од пневмонија по четири операции, кои што следеле по нејзиното кршење на раката. Како што велат нејзините пријатели, таа напишала некои белешки за објавување по нејзината смрт.

Долгогодишен соработник на Мира и, како што вели самиот нејзин пријател, Драган Радевиќ, претседател на Здружението "Слобода", тврди дека дел од пишаниот материјал ќе го види светлото на денот во блиска иднина.

Можеби ќе ве интересира

Осумдесет тони македонско јагнешко месо со сомнително потекло завршило во Бугарија

Осумдесет тони македонско јагнешко месо со сомнително потекло завршило во Бугарија

Еди Рама отпушти голем број на „мрзливи“ службеници

Еди Рама отпушти голем број на „мрзливи“ службеници

Шефот на СЗО во Србија: Кој не ги прифаќа вакцините не треба да биде лекар

Шефот на СЗО во Србија: Кој не ги прифаќа вакцините не треба да биде лекар

Платил над 35 милиони долари: Кој е Бугаринот што си го купил највредниот имот во Беверли Хилс

Платил над 35 милиони долари: Кој е Бугаринот што си го купил највредниот имот во Беверли Хилс

Бизнисмен од Бања Лука убиен во заседа: „Ликвидацијата-убиство со потпис на власта“

Бизнисмен од Бања Лука убиен во заседа: „Ликвидацијата-убиство со потпис на власта“

СВИРЕПО ЈА УБИ И ПРИЗНА ВИНА: Три децении затвор за убиецот на бугарската новинарка

СВИРЕПО ЈА УБИ И ПРИЗНА ВИНА: Три децении затвор за убиецот на бугарската новинарка

Позната сумата што владата на Србија ја издвои за помош за Нотр Дам

Позната сумата што владата на Србија ја издвои за помош за Нотр Дам

Грчки медиуми: Нискиот процент на излезност ги одбележа претседателските избори во Северна Македонија

Грчки медиуми: Нискиот процент на излезност ги одбележа претседателските избори во Северна Македонија

СРБИТЕ НАЈДОА РЕШЕНИЕ: Еве како ќе се спасуваат од километарските колони на границите

СРБИТЕ НАЈДОА РЕШЕНИЕ: Еве како ќе се спасуваат од километарските колони на границите