23 Април, 2018
0.0573

Мирослав Вујиќ влезе во одборот на директори на Телеком

Објавено во: Економија 11 Јануари, 2018

Познатиот адвокат Мирослав Вујиќ е нов член на одборот на директори на Македонски телеком АД Скопје. Со одлука на Собранието на друштвото разрешена е Анета Симеска Димеска од функцијата неизвршен член на Одборот на директори од 10 јануари. 

На нејзино место е назначен Мирослав Вујиќ кој исто така ќе биде неизвршен член на Одборот на директори со мандат кој му започнал вчера, на 10 јануари 2018 година. 

Со Собранието на друштвото претседавала Тања Чачарова-Илиевска која е новиот владин претставник во Македонски Телеком на местото на разрешениот Драги Рашковски кој останува генерален секретар на Владата на Република Македонија. 

Мирослав Вујиќ како адвокат беше ангажиран во повеќе големи случаи кои го окупираа интересот на јавноста, а исто така има застапувано повеќе членови на СДСМ во различни судски спорови, меѓу кои и актуелниот премиер Зоран Заев.

Можеби ќе ве интересира

Предлог-законот за енергетика во процедура

Предлог-законот за енергетика во процедура

Отфрлени полициските пријави против раководството на „Макпетрол“

Отфрлени полициските пријави против раководството на „Макпетрол“

Во УЈП ќе се оди само со закажан термин

Во УЈП ќе се оди само со закажан термин

Кинески конгломерат ја напушта Deutsche Bank

Кинески конгломерат ја напушта Deutsche Bank

Фото: Ако испазарите во Веро за 30 минути нема да платите паркинг

Фото: Ако испазарите во Веро за 30 минути нема да платите паркинг

Откриена стара рударска населба на место каде што ќе се гради рудник во Радовиш

Откриена стара рударска населба на место каде што ќе се гради рудник во Радовиш

ZTE опасно тоне по американските санкции

ZTE опасно тоне по американските санкции

Рудници во вселената - Бизнис кој ќе вреди трилиони

Рудници во вселената - Бизнис кој ќе вреди трилиони

Колку троши ФК Силекс за една година на фудбалери?

Колку троши ФК Силекс за една година на фудбалери?