22 Септември, 2020
0.0208

Мистериозни пратки од Кина стигнале во две земји

Објавено во: Свет 03 Август, 2020

Луѓето во САД и Велика Британија добиваат мистериозни пратки од Кина. 

Станува збор за пакети со семиња од Кина што не ги нарачале, пишува британскиот „Метро“.

Нив граѓаните ги добиваат по пошта. 

Не е целосно јасно зошто луѓето ги добиваат пакетите, но е издадено предупредување во САД.

Пакетите често имаат натпис на кинески дека внатре има накит, веројатно за да се избегнат проверки на биосигурност или дополнителни трошоци.

Дури 630 вакви пратки стигнале во Флорида. 

Министерството за земјоделство на САД издаде изјава во која се вели дека тие се свесни дека луѓето низ целата земја примаат ненарачани пакети семиња од Кина.

Министерството за земјоделство тврди дека може да биде еден вид измама што ја користат разни компании на Интернет кога сакаат да го подобрат рекламирањето. 

Можеби ќе ве интересира

Во Европа се враќаат рестрикциите, Македонија размислува за истото

Во Европа се враќаат рестрикциите, Македонија размислува за истото

Дали Кина ќе одговара за ширењето на Ковид -19?

Дали Кина ќе одговара за ширењето на Ковид -19?

НЕМАШЕ КАРАНТИН: Швеѓаните го победија коронавирусот?

НЕМАШЕ КАРАНТИН: Швеѓаните го победија коронавирусот?

НЕМА ТЕОРИИ НА ЗАГОВОР: Германски виролог вели дека коронавирусот е најмалку четири пати поопасен од грип

НЕМА ТЕОРИИ НА ЗАГОВОР: Германски виролог вели дека коронавирусот е најмалку четири пати поопасен од грип

Во која држава веќе има и трет бран на коронавирус?

Во која држава веќе има и трет бран на коронавирус?

Младенци од каде било ќе добијат 3.000 евра ако се венчаат на Сицилија

Младенци од каде било ќе добијат 3.000 евра ако се венчаат на Сицилија

Анкета: Американците и Украинците најголеми непријатели за Русите, Србите на маргините како пријатели

Анкета: Американците и Украинците најголеми непријатели за Русите, Србите на маргините како пријатели

Две земји во Европа ги враќаат рестрикциите

Две земји во Европа ги враќаат рестрикциите

СТРАВ ВО КИНА: Се шири нова зараза

СТРАВ ВО КИНА: Се шири нова зараза