19 Април, 2019
0.0231

ММФ пресмета колкав е долгот на секој човек, сумата е неверојатна

Објавено во: Финансии 15 Декември, 2018

Новите бројки на ММФ велат дека глобалниот долг во 2017 година е повеќе од три пати поголем од глобалниот бруто-домашен производ.

Повеќе од половина од износот е депониран кај најголемите должници - САД, Кина и Јапонија, чие учество во глобалниот долг е поголемо од учеството на глобалниот БДП.

Светскиот долг минатата година достигна рекордни 184.000 милијарди долари, објави Меѓународниот монетарен фонд.

Оваа сума е 1,1 отсто повисока од онаа проценета од ММФ во октомври - 182,000 милијарди долари.

Новите податоци од базата на податоци на глобалниот долг на ММФ покажуваат дека во 2017 година тоа е повеќе од три пати поголемо од глобалниот бруто-домашен производ.

Сега, глобалниот долг по човек надминува 86.000 долари и два и пол пати поголем од просечниот приход по глава на жител.Можеби ќе ве интересира

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата

Кој зеде 878.500 евра од дивиденди?

Кој зеде 878.500 евра од дивиденди?