08 Март, 2021
0.0189

Мукаетов ќе биде претседател на РФМ најмалку до 2025 година!

Објавено во: Мои пари 25 Јануари, 2021

Ракометните клубови во Македонија се едногласни, сите сакаат Живко Мукаетов да продолжи да биде претседател на федерацијата, а тоа официјално ќе биде направено на Изборното собрание кое ќе се одржи на 31 јануари. 

На една недела пред одржувањето на Изборното собрание на РФМ, ракометните клубови му дадоа комплетна поддршка на Живко Мукаетов за нов претседателски мандат.

Еден клуб може да подржи само еден кандидат, а сите 54 клубови од македонското првенство кои имаат свои делегати на собранието со право на глас, испратиле писмена поддршка со потпис и печат за Мукаетов.

Тоа значи дека на Изборното собрание на 31 јуануари тој ќе биде единствениот кандидат за претседател и изборот ќе биде само формалност за потврда на неговииот нов мандат.

Живко Мукаетов од март 2013 година е на чело на Ракометната федерација на Македонија.


Можеби ќе ве интересира

Заштитете го вашиот бизнис од сајбер закани

Заштитете го вашиот бизнис од сајбер закани

Деловна можност што им дава моќ на многу жени

Деловна можност што им дава моќ на многу жени

Huawei комерцијално го лансираше RuralStar Pro решението

Huawei комерцијално го лансираше RuralStar Pro решението

Скопје Сити Мол во акција за сите дами

Скопје Сити Мол во акција за сите дами

Активни деца се здрави деца! Запишете го вашето дете во Атлетскиот Клуб „Работнички“

Активни деца се здрави деца! Запишете го вашето дете во Атлетскиот Клуб „Работнички“

ИутеКредит меѓу компаниите со најголем раст во Европа

ИутеКредит меѓу компаниите со најголем раст во Европа

A1 Македонија има најбрза мобилна мрежа на територијата на целата држава: Потврдено со мерењата на АЕК

A1 Македонија има најбрза мобилна мрежа на територијата на целата држава: Потврдено со мерењата на АЕК

Fashion Group ги слави жените: Супер промоции посветени само на дамите!

Fashion Group ги слави жените: Супер промоции посветени само на дамите!

Светска премиера на Cross Turismo: Практичната верзија на Porsche Taycan

Светска премиера на Cross Turismo: Практичната верзија на Porsche Taycan