20 Јуни, 2019
0.0222

МВР СО НОВ ОГЛАС: Има ли потреба од нови полицајци?

Објавено во: Македонија 13 Јуни, 2019

Оглас за вработување на 600 полицајци во повеќе сектори низ Македонија објави утрово Министерството за внатрешни работи.

Конкурсот ќе трае 15 дена, а во објавениот оглас се наведени потребните услови кои треба да ги исполнат сите ониe кои сакаат да конкурираат.

Во огласот на МВР се наведува дека потенцијалните полицајци треба да имаат најмалку завршено средно образование, добро да го познаваат македонскиот јазик, да имаат одредена височина за мажи и жени, но и посебни психо-физички способности.

Деталните информации за огласот погледнете ги тука.

По овој оглас низа коментари во јавноста за превработеност во министерството за внатрешни. Се поставува прашањето дали навистина и колку има потреба од нови вработувања во МВР.

Можеби ќе ве интересира

Град паѓаше во Неготино

Град паѓаше во Неготино

ФОКУС НА ДЕНОТ: За Димитров еден услов е многу важен за датум, стартува поврат на ДДВ

ФОКУС НА ДЕНОТ: За Димитров еден услов е многу важен за датум, стартува поврат на ДДВ

Димитров: Ни фали едно делче за да не може да имаат оправдување за датумот

Димитров: Ни фали едно делче за да не може да имаат оправдување за датумот

Пожар го уништи основното училиште „Страшо Пинџур“ во Штип

Пожар го уништи основното училиште „Страшо Пинџур“ во Штип

САД: Охрабрени сме што ЕУ ќе донесе одлука за отворање на пристапни преговори за Северна Македонија

САД: Охрабрени сме што ЕУ ќе донесе одлука за отворање на пристапни преговори за Северна Македонија

АНКЕТА: За колку проценти му „бега“ ВМРО-ДПМНЕ на СДСМ?

АНКЕТА: За колку проценти му „бега“ ВМРО-ДПМНЕ на СДСМ?

Иванка Василевска: Со задоволство го прифаќам разрешувањето од Пендаровски, датум за милион години

Иванка Василевска: Со задоволство го прифаќам разрешувањето од Пендаровски, датум за милион години

За упис во скопска гимназија за 285 слободни места се јавиле 330 со сите петки

За упис во скопска гимназија за 285 слободни места се јавиле 330 со сите петки

Димитров: Во октомври ниту една земја-членка на ЕУ нема да има оправдување

Димитров: Во октомври ниту една земја-членка на ЕУ нема да има оправдување