05 Јуни, 2020
0.0271

На што треба да внимавате кога купувате стан!

Објавено во: Мои пари 21 Октомври, 2019

За повеќето луѓе купувањето на стан претставува една од најзначајните животни одлуки, пред се поради тоа што во најголемиот број случаи претставува долгорочна инвестиција. Како и секој друга инвестиција, купувањето на стан не е без ризик. Затоа, пред да донесете конечна одлука, многу е важно добро да размислите во кој објект ќе ги инвестирате вашите пари. Во продолжение ви презентираме 7 причини зошто токму Diamond of Skopje, може да биде вашата идеална долгорочна инвестиција.

Одлична локација

Централното градско подрачје на Скопје е најдобрата локација за инвестирање во недвижен имот. Тука можете да ги најдете сите поволности за водење на квалитетени модерен живот, а да не стравувате дека цените на становите ќе се намалат. Имено, ретроспективно гледано, вредноста на становите во овој регион е во постојан пораст и тоа е особено важно доколку во иднина планирате да го изнајмите  некому или продадете вашиот стан.

Комплексот Diamond of Skopje ќе се наоѓа во срцето на градот во непосредна близина на старата железничка станица во близина на повеќе банки, училишта, градинки, болница, јавен превоз, спортски сали и владини институции, а ќе биде оддалечен на само неколку минути од градскиот плоштад. Сите овие удобности придонесуваат за зголемување на квалитетот на живот, заштеда на време и пари.


Најдобар поглед

Овој комплекс нуди станови со неверојатен поглед кон масивот на планината Водно, како и кон урбаното градско јадро. Поглед кој ни во иднина не може да биде загрозен.

Генерално, луѓето повеќе ги преферираат становите кои се наоѓаат на повисоките катови отколку тие кои се наоѓаат на подолните. Пред се, тоа е така поради тоа што становите кои се наоѓаат на повисоките катови нудат значително подобар поглед. Исто така, тука важи и правилото “колку повисоко се наоѓа станот толку е подобар протокот на воздух и има подобра сончева светлина”. Сите овие работи придонесуваат цените на становите на погорните катови да бидат повисоки.

Зелени површини

Овој објект ќе изобилува со зелени површини кои ќе бидат со големина од 11,000 м2, што колку за споредба е помалку само од Скопскиот градски парк кој е со големина од 16,000 м2.

Тие ја поттикнуваат креативноста, даваат релаксирачко чуство и се одлично “засолниште” од градската бучава. Во проектот Diamond of Skopje голем акцент се става на концептот Green Ecology во сите сегменти од комплексот.Заедно со детските игралишта, зелените површини во овој проект ќе обезбедат природна перспектива вметната во елегантната урбана композиција.

Еко-градба

Комплексот Diamond of Skopje се гради според највисоките градежни стандарди, со еко-материјали, кои гарантираат енергетска ефикасност на објектот. Тоа обезбедува три работи: намалена потрошувачката на енергија, зголемена заштеда на парии придонес кон заштитата на животната средина.


Паркинг за вашиот автомобил

Луѓето сакаат да бидат во можност да ги паркираат своите автомобили во близина на своите станови, а не на голема оддалеченост, мачејќи се да најдат слободно паркинг место. Во случајот на Diamond of Skopje, ваквите грижи ќе бидат минато бидејки во рамките на самиот комплекс се планираниоколу 3,200 места за паркирање, што само по себе претставува импозантен факт.

Издржливост од земјотреси

Лимак уште од самата фаза на дизајнирање на проектот работи со најдобрите градежни инженери од Турција, како и со институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија (ИЗИИС) од Скопје, се со цел да  се применат и спроведат сите сеизмички, структурни и архитектонски стандарди на Македонија, пришто жителите на Diamond Skopje би живееле безбедно од поголеми земјотреси во иднина.

Репутацијата на инвеститорот

Добро истражување за инвеститорот е задолжително!Новиот аеродром во Истанбул, најдолгиот висечки мост во светот: 1915 Çanakkale, автопатот Malkara-Çanakkal и Кувајтскиот интернационален аеродром се неколку од последните мега проекти кои го гарантираат квалитетот на Лимак.  Лимак е рангирана на 67-то место на градежни компании во светот според листата на Engineering News-Record, која ги поставува стандардите во градежната индустрија. Подетални информации за проектите на светски реномираната компанија може да најдете на следниот линк.

Можеби ќе ве интересира

ПРОДОЛЖУВА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

ПРОДОЛЖУВА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

СУПЕР ОНЛАЈН ПОПУСТ ДО 50% ОД 5-7 ЈУНИ

СУПЕР ОНЛАЈН ПОПУСТ ДО 50% ОД 5-7 ЈУНИ

Матурантката Хана Селмани ќе учи на Њујорк универзитетот во Абу Даби со целосна стипендија

Матурантката Хана Селмани ќе учи на Њујорк универзитетот во Абу Даби со целосна стипендија

ЗАПОЧНА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

ЗАПОЧНА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

Дали полициските службеници ги казнуваат колегите кога ќе прекршат закон!?

Дали полициските службеници ги казнуваат колегите кога ќе прекршат закон!?

Нов Битолски сладолед: Полн млечен вкус збогатен со 10 витамини

Нов Битолски сладолед: Полн млечен вкус збогатен со 10 витамини

HalkEco Хронометар 10KM ќе се трча со примена на мерки за заштита од коронавирусот

HalkEco Хронометар 10KM ќе се трча со примена на мерки за заштита од коронавирусот

Д-р Филип Станковиќ – научник од Македонија кој работи на развој на иновативни производи во тутунската индустрија

Д-р Филип Станковиќ – научник од Македонија кој работи на развој на иновативни производи во тутунската индустрија

Од аквадукт од 1900 г.п.н.е до модерна инвертер клима! Еден македонски бренд го следи модерниот развој!

Од аквадукт од 1900 г.п.н.е до модерна инвертер клима! Еден македонски бренд го следи модерниот развој!