07 Декември, 2022
0.0227

Се спојуваат МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп со ВИНЕР Осигурување - Виена Иншуренс Груп АД Скопје

Објавено во: Економија 07 Октомври, 2022

Добивај вести на Viber

Најавено е спојување на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп со ВИНЕР Осигурување - Виена Иншуренс Груп АД Скопје. Информацијата е објавена на бев сајтот на Македонска берза. 

Во согласност со Глава 6 од Правилата за котација, известуваат дека се работи за ценовно чувствителна информација. 

Ве известуваме дека на ден  06.10.2022 година Претседателот на надзорниот одбор на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп до Управниот одбор на Друштвото, достави информација во врска со започнување на процес за евалуација на можност за спојување на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп со ВИНЕР Осигурување - Виена Иншуренс Груп АД Скопје. Информацијата која Претседателот на надозниот одбор ја достави до Управниот одбор е со следниот текст и содржина:

"Почитуван Претседател на управен одбор, почитувани Членови на управен одбор

Ве информираме дека Управниот одбор на Vienna Insurance Group Wiener Versicherung Gruppe одлучи да започне процес за евалуација на можност за спојување на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп и ВИНЕР Осигурување - Виена Иншуренс Груп АД Скопје. Во врска со евалуација на можноста за спојување на друштвата ќе се состави тим со Ваше учество. Габор Лехел, Претседател на надзорен одбор на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп". 

Детали на следниот линк

Наградата се доделува на котирано друштво, избрано со гласање преку онлајн анкета на веб страниците на Берзата и интернет порталот „Фактор“, кој е партнер на Берзата во доделувањето на оваа награда. Гласањето се врши паралелно на двете веб страници и акцијата на издавачот што ќе има најмногу гласови од двете анкети збирно, ќе биде прогласена за Акцијата на годината по избор на јавноста за 2022 година.
Предмет на анкетата е листа од десет котирани акции, избрани врз основа на остварениот промет и транспарентноста во нивното работење.

Можеби ќе ве интересира

Додека храната поскапува, има ли нешто што поевтинило?

Додека храната поскапува, има ли нешто што поевтинило?

Генерали Инвестментс: Пазарите на капитал продолжуваат да остваруваат благи добивки

Генерали Инвестментс: Пазарите на капитал продолжуваат да остваруваат благи добивки

ДИРЕКТОРСКИ ПРОМЕНИ ВО ЖИТО ЛУКС - нов потпретседател на УО и заменик генерален директор е Димитриос Плакоутсис

ДИРЕКТОРСКИ ПРОМЕНИ ВО ЖИТО ЛУКС - нов потпретседател на УО и заменик генерален директор е Димитриос Плакоутсис

За колку се зголемила минималната потрошувачка кошничка во ноември?

За колку се зголемила минималната потрошувачка кошничка во ноември?

МАЈКРОСОФТ ГО ДОБИВА ПРВИОТ СИНДИКАТ НА РАБОТНИЦИТЕ - рокот за гласање е до крајот на декември

МАЈКРОСОФТ ГО ДОБИВА ПРВИОТ СИНДИКАТ НА РАБОТНИЦИТЕ - рокот за гласање е до крајот на декември

Ескалација на трговските спорови меѓу ЕУ и Кина во Светската трговска организација

Ескалација на трговските спорови меѓу ЕУ и Кина во Светската трговска организација

Стопанската Комора на Македонија идентификува извозните можности и потенцијали на македонската економија

Стопанската Комора на Македонија идентификува извозните можности и потенцијали на македонската економија

Се зголемуваат платите во Владата за 5.350 денари

Се зголемуваат платите во Владата за 5.350 денари

НЛБ го постави Ѓоре Андоновски за директор на Lease&Go

НЛБ го постави Ѓоре Андоновски за директор на Lease&Go