19 Јуни, 2021
0.0234

Најиновативните светски технологии за прочистување на воздух и вода изложени во новата концепт-продавница на „Екотип“

Објавено во: Мои пари 17 Мај, 2021

Најреволуционерниот прочистувач на воздух Blueair Health Protect, за кој независните тестирања потврдија дека го елиминира живиот коронавирус (SARS-CoV-2) од воздухот, е изложен во новата концепт-продавница на овластениот дистрибутер, компанијата „Екотип“,која од денеска е отворена за посетители и нуди промотивни акции и изненадувања. Водејќи се од начелото дека чистиот воздух и вода се основно право за сите и од желбата овие две нешта да ги направи достапни за сите, во новата концепт продавница покрај водечкиот производ Blueair Health Protect, застапени се и други најиновативни светски технологии за прочистување на воздух, вода и за дезинфекција без хемикалии.

Во модерно дизајнираната концепт-продавница потрошувачите лично може да се запознаат со врвните технологии за филтрација и нивната практична примена, да го изберат најсоодветниот производ за нивните потреби и да добијат корисни совети и информации поврзани со прочистувањето на воздухот и водата.  

- Акцентот на нашата концепт-продавница е ставен на личното искуство на потрошувачите. Ја замисливме како место во кое може да ги почувствуваат благодетите на чистиот воздух и чистата вода благодарение на технолошките новитети кои значително го менуваат нашиот квалитет на живот, почнувајќи од воздухот што го дишеме, водата што ја пиеме и средствата за чистење на просториите што ги употребуваме. Концепт-продавницата не е обично продажно место, туку центар на чистиот воздух и водакој овозможува интерактивно искуство со водечките светски технологии од оваа област – вели Илија Андреевски, генерален директор на компанијата „Екотип“. 

Дел од понудата во новата концепт-продавница се прочистувачитеза воздух на водечкиот шведски бренд Blueair кои се наменети за домот, работните простории или во автомобил, како и заменски филтри и додатоци. Тука е достапен и најиновативниот прочистувач од овој бренд, револуционерниот Blueair Health Protect, единствениот на пазарот за кој официјално е потврдено дека го елиминира коронавирусот од воздухот во затворени простории, како и дека ги уништува останатите вируси и бактерии. Просторот внатрешно е уреден со дизајнерските саксии Hobby flower, опремени со патентиран систем за наводнување кој на засадените растенија им креира идентични услови  како и животната средина. Овие растенија ослободуваат поголеми количини кислород и се совршена поддршка на прочистувачите во обезбедувањето чист и квалитетен воздух во затворени простории.

Покрај прочистувачите за воздух, концепт-продавницата ги нуди најиновативните технологии за прочистување на вода Aquaporinнаправени според системот за филтрација кој постои во природата, како и брендовитеза филтрација Bluewater и FloWater. Tука се достапни и производите на брендот Tersano, уреди кои овозможуваат чистење и дезинфекција на предмети и простории без употреба на хемикалии, туку само со користење на проточна вода за пиење и озон, со кои се уништуваат сите штетни микроорганизми.

Новиот концепт-простор на компанијата „Екотип“ се наоѓа на улицата „Орце Николов“ број 202/1, во непосредна близина на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје. Повеќе информации може да добиете на телефонскиот број 070 219 682. Можеби ќе ве интересира

51 милиони евра за проектно финансирање на „Богословец“, првиот приватен проект за ветерен парк во Северна Македонија

51 милиони евра за проектно финансирање на „Богословец“, првиот приватен проект за ветерен парк во Северна Македонија

НЛБ Банка и Виза Генерални спонзори на најновиот долгометражен филм на Милчо Манчевски „Кајмак“

НЛБ Банка и Виза Генерални спонзори на најновиот долгометражен филм на Милчо Манчевски „Кајмак“

„Авицена лабораторија“ ги намали цените на тестовите за ковид-19

„Авицена лабораторија“ ги намали цените на тестовите за ковид-19

China Mobile Hebei и Huawei ја претставија 5G сеприсутната Гигабит мрежа во затворен простор

China Mobile Hebei и Huawei ја претставија 5G сеприсутната Гигабит мрежа во затворен простор

Горјан Јовановски, еко-активист: „За 10 години сите ќе дишеме планински воздух“

Горјан Јовановски, еко-активист: „За 10 години сите ќе дишеме планински воздух“

Халкбанк со ново намалување на каматните стапки на станбениот кредит - 2,9% во првите 5 години и 3,3% во следните 5 години

Халкбанк со ново намалување на каматните стапки на станбениот кредит - 2,9% во првите 5 години и 3,3% во следните 5 години

Ново во Sport Life: Експерт за типување

Ново во Sport Life: Експерт за типување

Како брзо и ефикасно да ги надоместете изгубените течности при дијареа и повраќање?

Како брзо и ефикасно да ги надоместете изгубените течности при дијареа и повраќање?

Дали си успешен лидер? Дознај како стратешки да се позиционираш и да го достигнеш врвот во менаџментот

Дали си успешен лидер? Дознај како стратешки да се позиционираш и да го достигнеш врвот во менаџментот