03 Август, 2020
0.0379

НАЈНИЗОК МИНИMAЛЕЦ: Aлбанците се лидери по ниски плати

Објавено во: Економија 12 Февруари, 2020

Податоците на Евростат покажуваат дека минималната плата е најголема во Луксембург, а најмала во Албанија. 

Ако минималецот е 213 евра во Албанија, истиот изнесува 2.142 евра во Луксембруг. Ова го покажуваат податоците на Евростат за јануари 2020 година.

Минималец од 1.636 евра земаат во Холандија, Велика Британија има минималец од 1.599 евра, Белгија со 1.594, Германија следи со  1.584 евра, Франција 1.539 и Шпанија 1.050 евра.

Можеби ќе ве интересира

Мицкоски обвини дека парите кои се задолжуваат, се потрошени за изборите

Мицкоски обвини дека парите кои се задолжуваат, се потрошени за изборите

ВЛОЖУВАЈТЕ ВО ЗЛАТО: Цената допрва ќе расте

ВЛОЖУВАЈТЕ ВО ЗЛАТО: Цената допрва ќе расте

Светската економија колабира, но две големи економии ќе бидат во плус

Светската економија колабира, но две големи економии ќе бидат во плус

Поради коронавирусот „експлодираше“ цената на биткоинот

Поради коронавирусот „експлодираше“ цената на биткоинот

Лукаревска: Kазни ќе следат и за компаниите кои по објавувањето на листата ги исплатиле платите

Лукаревска: Kазни ќе следат и за компаниите кои по објавувањето на листата ги исплатиле платите

Се плашат од инфлација и купуваат злато

Се плашат од инфлација и купуваат злато

ПОРАСНАЛ ДРЖАВНИОТ ДОЛГ: Koлкав е во однос на БДП?

ПОРАСНАЛ ДРЖАВНИОТ ДОЛГ: Koлкав е во однос на БДП?

Граѓаните потпишуваат онлајн петиција за укинување на покачувањето на струјата

Граѓаните потпишуваат онлајн петиција за укинување на покачувањето на струјата

Граѓаните ги продаваат туристичките ваучери?

Граѓаните ги продаваат туристичките ваучери?