23 Април, 2019
0.0556

Најстариот милијардер на светот секој ден оди на работа

Објавено во: Финансии 05 Декември, 2018

Чен Јунг Чанг кој е основач на компанијата “Pacific International Lines”  секој ден оди на работа. 

Иако компанијата ја управува син му, сепак тој на свои 100 години секој ден оди во канцеларија на работа. 

Вели дека тоа му е навика, и секој ден следи како работи секој сектор од фирмата. 

„Секој ден ги запишувам своите активности во дневник“, вели тој. 

Компанијата ја основал во 1967 година, но вели дека на овој начин го одржува својот ум активен. 

„Не можам да останам дома, ќе ми биде многу здодевно“, рече тој. 

Компанијата има 18.000 вработени. Син му вели дека учи од него и дека се труди да биде смирен. 

Можеби ќе ве интересира

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата