15 Декември, 2019
0.0227

Наташа Несторовска реизбрана за член на УО на Стопанска банка Битола

Објавено во: Финансии 27 Ноември, 2019


Наташа Несторовска повторно е назначена за член на Управниот одбор  на Стопанска банка ад Битола, соопштија од банката. 

Несторовска е назначена врз основа на одлука на Надзорниот одбор, а по претходна согласност од Нардоната банка. Во Управниот одбор на банката се Владимир Ефтимоски кој е и претседател и Гордана Балтовска и Наташа Несторовска- членови. 

Стопанска банка Битола во деветте месеци годинава оствари позитивен финансиски резултат односно добивка во износ од 0,77 милиони денари. Добивката од работењето пред исправка на вредност на финансиските и нефинансиските средства која е показател за оперативното работење на банката изнесува 63,63 милиони денари.

Нето-приходите од камати во првите девет месеци изнесуваат 222,29 милиони денари, што претставува остварување на планот за третиот квартал со 93,34 проценти. 

Можеби ќе ве интересира

Царовска и Ангеловска возвратија на пораките од Светска банка - нема потреба од загриженост

Царовска и Ангеловска возвратија на пораките од Светска банка - нема потреба од загриженост

(ФОТО) Со два факултети му е супер во Швајцарија, но ќе се врати во својата земја

(ФОТО) Со два факултети му е супер во Швајцарија, но ќе се врати во својата земја

Комерцијална банка потврди дека пропаднале разговорите со Еуростандард

Комерцијална банка потврди дека пропаднале разговорите со Еуростандард

Екс директорот на УЈП, Горан Трајковски, доаѓа на кормилото на Еуростандард банка

Екс директорот на УЈП, Горан Трајковски, доаѓа на кормилото на Еуростандард банка

За прв пат во историјата: Домашни банки ја „спасуваат“ Македонија со 135 милиони евра

За прв пат во историјата: Домашни банки ја „спасуваат“ Македонија со 135 милиони евра

Ампева за регресот: Газдите возат џипови, но пријавуваат загуби за да исплатат минимален К15

Ампева за регресот: Газдите возат џипови, но пријавуваат загуби за да исплатат минимален К15

КАКО ЌЕ СЕ ПОКАЖАТ ДОМАШНИТЕ ГАЗДИ - ќе дадат минимален или максимален К 15

КАКО ЌЕ СЕ ПОКАЖАТ ДОМАШНИТЕ ГАЗДИ - ќе дадат минимален или максимален К 15

ММФ останува без клиенти?

ММФ останува без клиенти?

Аргир: Наградата за најдобра банка ја посветувам на Љубе Раевски

Аргир: Наградата за најдобра банка ја посветувам на Љубе Раевски