17 Август, 2019
0.0164

НЕ МОЖЕЛА ДА ВРЗЕ КРАЈ СО КРАЈ: Спасот го нашла во една европска земја

Објавено во: Финансии 30 Мај, 2019

Нана Новаковиќ од Сплит отишла да работи во Ирска затоа што едвај врзувала крај со крај, иако работела по 12 часа на ден. 

Заедно со вереникот Домагој Славичек не можеле да најдат постојана работа во ист град, и решиле да заминат во Ирска. 

Девојката цели пет години не можела да најде стабилна работа. 

Но, откако видела колона возила и луѓе кои одат на интервју за работа во Ирска, решила и таа да си ја проба среќата. Вели дека интервјуата и вработувањето било многу транспарентно. Добила работа на рецепција, а по 8 месеци станала шеф на смена. 

Можеби ќе ве интересира

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?

По симболична цена се продаваат куќи во швајцарско село

По симболична цена се продаваат куќи во швајцарско село

„ЦРНА“ ЛИСТА НА УЈП: Имаат повеќе од 2.000 должници

„ЦРНА“ ЛИСТА НА УЈП: Имаат повеќе од 2.000 должници

Микро-должници: Нов феномен во Грција

Микро-должници: Нов феномен во Грција

Се вивнаа до небото цените на златото и среброто

Се вивнаа до небото цените на златото и среброто