21 Септември, 2019
0.0253

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

Објавено во: Финансии, Балкан 16 Август, 2019

Во Романија, Хрватска и во Грција над 50 проценети од населението не можат да си дозволат одмор.

Секој втор Грк не може да си дозволи да оди на годишен одмор, односно 51 процент од населението не е во можност да одвои пари за да оди на одмор од шест дена или повеќе. Овој податок го објави Евростат.

Во Романија 58,9 отсто од населението не може да оди на одмор, а потоа  следи Хрватска со 51,3 проценти.

Во Македонија повеќе од 60 проценти од граѓаните немаат пари за годишен одмор.

На ниво на ЕУ тој процент изнесува 28,3, а најдобро стои Шведска, единствената земја под десет проценти. Во оваа земја само 9,7 проценти од жителите не  можат да си дозволат годишен одмор. Потоа се Луксембург, Данска и Австрија кои се движат од 10 до 13 проценти.

Можеби ќе ве интересира

Потпишан договор со ЕБОР од 13 милиони евра за изградба на електронски систем на наплата долж Коридор VIII

Потпишан договор со ЕБОР од 13 милиони евра за изградба на електронски систем на наплата долж Коридор VIII

Виктор Димовски прв владин директор со коефициент 4 и со поголема основна плата од Рашковски, Лукаревска, Китанов....

Виктор Димовски прв владин директор со коефициент 4 и со поголема основна плата од Рашковски, Лукаревска, Китанов....

Како од една билка овој Србин направил бизнис вреден злато

Како од една билка овој Србин направил бизнис вреден злато

Како е да се живее во Норвешка: Плата од 2.500 евра, но државата веднаш зема 35 проценти

Како е да се живее во Норвешка: Плата од 2.500 евра, но државата веднаш зема 35 проценти

ЌЕ ДОБИЕТЕ 25 000 ЕВРА ДА СЕ ПРЕСЕЛИТЕ ОВДЕ: Понудата е од соништата, а регионот прекрасен

ЌЕ ДОБИЕТЕ 25 000 ЕВРА ДА СЕ ПРЕСЕЛИТЕ ОВДЕ: Понудата е од соништата, а регионот прекрасен

Како бугарски стартап ја доби првата венчр капитал обврзница од 18 милиони евра?

Како бугарски стартап ја доби првата венчр капитал обврзница од 18 милиони евра?

ВРАБОТУВААТ И ПЕНЗИОНЕРИ: Им нудат работно време од четири часа

ВРАБОТУВААТ И ПЕНЗИОНЕРИ: Им нудат работно време од четири часа