21 Април, 2018
0.0653

НЕОБИЧНО: Бараат работници за Арктикот и Антарктикот

Објавено во: Стил 12 Февруари, 2018

Французите бараат работници кои би работеле во нивните бази на Арктикот и Антарктикот. 

Научниот институт  Paul-Emilea Victora за шест бази на наведените локации бара 40 луѓе за работа. 

Мора да се знае француски јазик, а бараат хемичари, столари, пекари, слаткари и други профили. 

Од базите сакаат да имаат повеќе жени затоа што засега од 30 вработени, само 6 се жени. 

Сепак, луѓето мора физички и психички да бидат здрави затоа што во базите преку зима температурите паѓаат и до -80 степени. 

Можеби ќе ве интересира

Симптоми кои може да ги препознаете за вишок на шеќер во крвта

Симптоми кои може да ги препознаете за вишок на шеќер во крвта

Колку ќе заработува Роналдо со новиот договор

Колку ќе заработува Роналдо со новиот договор

Чуден експеримент за откажување од цигари

Чуден експеримент за откажување од цигари

Интервју со спец. д-р Тина Темелковска: Стигмата како непотребна бариера за заштита на менталното здравје

Интервју со спец. д-р Тина Темелковска: Стигмата како непотребна бариера за заштита на менталното здравје

Во Градски парк се одбележува Европска недела на имунизација

Во Градски парк се одбележува Европска недела на имунизација

Со ова заштедија 800 години во работни часови

Со ова заштедија 800 години во работни часови

Древните лекари со масло од роза лечеле над 20 болести!

Древните лекари со масло од роза лечеле над 20 болести!

Роџер Вотерс не сака да работи за „Белите Шлемови“

Роџер Вотерс не сака да работи за „Белите Шлемови“

Само една чашка алкохол дневно може да го скрати животот

Само една чашка алкохол дневно може да го скрати животот