22 Мај, 2019
0.0174

Несуден криминалист со врвни резултати: Интервју со Александар Кираџиев, најдобриот македонски маратонец

Објавено во: Мои пари 24 Април, 2019

Оваа година ќе се фокусирам на постигнување на висок резултат на Скопски маратон, а тоа е резултат под 2:35. Сè околу тој резултат, би требало само по себе да ми ја донесе и петтата титула, Национален шампион во маратон. Има силна и лута конкуренција маратонци во нашата земја и очекувам силна и интересна трка

Александар Кираџиев од своите 32 години, веќе 21 активно му е посветен на трчањето. Во своето родно Скопје, домот го дели со сопругата Биљана и синчето Вања и иако дипломира на Полициска академија, денеска  работи како службеник за информациска сигурност. Покрај многубројните улоги на татко, сопруг, несуден криминалист и службеник за информациска сигурност, како една од омилените дефинитивно му е улогата „маратонец“. Имено Кираџиев е Национален првак во маратон во нашата земја, четири години по ред, а оваа година на 4-ти мај, повторно ќе ја брани својата титула на Виз Ер Скопскиот маратон. Најдобриот резултат во маратон го истрча пред 10-тина дена, на Хановер маратон и гласи 2:37:55, резултат кој повеќе од една декада не е истрчан во Македонија.

Во интервју за Женски Магазин, тој раскажа дел од своето брзо секојдневие посветено на љубовта кон трчањето и семејството .

Можеби ќе ве интересира

Напредок во одржливоста на компанијата Philip Morris International

Напредок во одржливоста на компанијата Philip Morris International

Промовирана новата едиција „Лесно читливи лектири“ со 40 книги во издание на „Арс Ламина – публикации“

Промовирана новата едиција „Лесно читливи лектири“ со 40 книги во издание на „Арс Ламина – публикации“

15 години Златна книга

15 години Златна книга

Најдобриот играч член на СЛ Клубот ќе се поднови со автомобил!

Најдобриот играч член на СЛ Клубот ќе се поднови со автомобил!

Учесниците, покровителите, партнерите, поддржувачите и соработниците се причината за развојот на Виз Ер Скопски маратон

Учесниците, покровителите, партнерите, поддржувачите и соработниците се причината за развојот на Виз Ер Скопски маратон

Интервју Естебан Гиудичи: Нелегалната трговија одзема меѓу 8 и 15 отсто од глобалниот БДП

Интервју Естебан Гиудичи: Нелегалната трговија одзема меѓу 8 и 15 отсто од глобалниот БДП

FREEDOM TO MOVE караванот на Volvo Cars пристигнува во Скопје

FREEDOM TO MOVE караванот на Volvo Cars пристигнува во Скопје

Strongbow и Apple Bandit – ново природно сајдер освежување од Пивара Скопје

Strongbow и Apple Bandit – ново природно сајдер освежување од Пивара Скопје

Човечките ресурси се катализатори на позитивните трансформации во работната средина

Човечките ресурси се катализатори на позитивните трансформации во работната средина