19 Јуни, 2019
0.0379

Носи „билдерско“ име: Кој е „најнепознатиот“ советник на Стево Пендаровски?

Објавено во: Македонија 22 Мај, 2019

Го носи името и презимето на најпознатиот македонски бодибилдер Тоше Зафиров па за момент кога кабинетот на претседателот Стево Пендаровски денеска ги објави имињата на советниците многумина се збунија за кого станува збор.

Покрај имињата на Александар Димитров, Беса Арифи, Денко Малевски, Мирјана Лазарова-Трајковска, Гоце Карајанов, Билјана Радева, Блерим Кољали, Билјана Мицевска и Катерина Цаневска, се најде и името на Тоше Зафиров.

Станува збор за активист кој доаѓа од невладиниот граѓански сектор. Досега работел како програмски директор на Прогрес Институтот за социјална демократија. Покрај тоа е и маркетинг консултант и член на Друштвото за македонско-шведско пријателство и соработка. Студирал односи со јавност и политички науки на Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“. 

Можеби ќе ве интересира

Град паѓаше во Неготино

Град паѓаше во Неготино

ФОКУС НА ДЕНОТ: За Димитров еден услов е многу важен за датум, стартува поврат на ДДВ

ФОКУС НА ДЕНОТ: За Димитров еден услов е многу важен за датум, стартува поврат на ДДВ

Димитров: Ни фали едно делче за да не може да имаат оправдување за датумот

Димитров: Ни фали едно делче за да не може да имаат оправдување за датумот

Пожар го уништи основното училиште „Страшо Пинџур“ во Штип

Пожар го уништи основното училиште „Страшо Пинџур“ во Штип

САД: Охрабрени сме што ЕУ ќе донесе одлука за отворање на пристапни преговори за Северна Македонија

САД: Охрабрени сме што ЕУ ќе донесе одлука за отворање на пристапни преговори за Северна Македонија

АНКЕТА: За колку проценти му „бега“ ВМРО-ДПМНЕ на СДСМ?

АНКЕТА: За колку проценти му „бега“ ВМРО-ДПМНЕ на СДСМ?

Иванка Василевска: Со задоволство го прифаќам разрешувањето од Пендаровски, датум за милион години

Иванка Василевска: Со задоволство го прифаќам разрешувањето од Пендаровски, датум за милион години

За упис во скопска гимназија за 285 слободни места се јавиле 330 со сите петки

За упис во скопска гимназија за 285 слободни места се јавиле 330 со сите петки

Димитров: Во октомври ниту една земја-членка на ЕУ нема да има оправдување

Димитров: Во октомври ниту една земја-членка на ЕУ нема да има оправдување