15 Април, 2021
0.0233

Нов избор: Кои се членови на Надзорниот одбор на ТТК Банка

Објавено во: Финансии 24 Март, 2021

Глигорие Гоговски, Борислав Трповски, Арсен Јаневски, Драгица Јовановска и Трим Ќемали се реизбрани за членови на Надзорниот одбор на ТТК Банка. 

Од банката соопштија дека со решенија на гувернерката на Народната банка е издадена претходна согласност за именување - реизбор на м-р Глигорие Гоговски, Борислав Трповски, проф. д-р Арсен Јаневски, Драгица Јовановска и Трим Ќемали за членови на Надзорниот одбор на ТТК Банка АД Скопјe.

На 22 март е извршен упис во надлежниот регистар што се води во Централниот регистар на Република Северна Македонија.

Можеби ќе ве интересира

ЗА ОБЕШТЕТУВАЊЕ НА ШТЕДАЧИТЕ ОД ЕУРОСТАНДАРД - досега се исплатени 68 милиони евра

ЗА ОБЕШТЕТУВАЊЕ НА ШТЕДАЧИТЕ ОД ЕУРОСТАНДАРД - досега се исплатени 68 милиони евра

ГЛИГОРОВА ОД НБМ ЗА ШПЕКУЛАЦИИТЕ ЗА БАНКИТЕ: Не му наштетија на банкарскиот систем и на депозитите, тие се во раст

ГЛИГОРОВА ОД НБМ ЗА ШПЕКУЛАЦИИТЕ ЗА БАНКИТЕ: Не му наштетија на банкарскиот систем и на депозитите, тие се во раст

НОВ ЗАЕМ ОД 100 МИЛИОНИ ЕВРА - парите се за Развојната банка за евтини кредити за фирмите

НОВ ЗАЕМ ОД 100 МИЛИОНИ ЕВРА - парите се за Развојната банка за евтини кредити за фирмите

Генерали инвестментс: Берзите се туркаат на повисоко ниво поради плимата на ликвидност

Генерали инвестментс: Берзите се туркаат на повисоко ниво поради плимата на ликвидност

Халкбанк со поддршка од матичната банка од Турција ќе го зголеми капиталот за нови 20 милиони евра

Халкбанк со поддршка од матичната банка од Турција ќе го зголеми капиталот за нови 20 милиони евра