17 Јуни, 2019
0.0184

НОВ НАЧИН НА РАБОТА: Уште 3000 продавници ќе работат без персонал

Објавено во: Финансии 22 Септември, 2018

Компанијата ,,Амазон” воведува нов начин на работа со тоа што ќе отвори 3 000 нови продавници без благајни до 2021 година. 

Тие би имале формат на минимаркет и ќе нудат свежо подготвена храна и други продукти како во 7/11. Друга можност би била да се отворат маркети од типот на продавници за откуп. Првата продавница без благајна е отворена во 2016 година во Сиетл. 

Во истата година се отворени уште две во истиот град и една продавница од ваков тип во Чикаго. Купувачите влегуваат во продавниците со апликација на мобилен откако ќе извршат скенирање. Сметката се наплаќа преку апликацијата. 

Системот е заснован на технологија за компјутерска визија,  повеќе сензори и камери.

Можеби ќе ве интересира

ЛЕКАР 30 ГОДИНИ БИЛ ВО БРИТАНИЈА: Еве што никогаш не наведуваат во огласите

ЛЕКАР 30 ГОДИНИ БИЛ ВО БРИТАНИЈА: Еве што никогаш не наведуваат во огласите

Колку заработуваат сезонците на Јадранот по час?

Колку заработуваат сезонците на Јадранот по час?