16 Јануари, 2021
0.0328

Нов повик за GROWBIZ - Уникатна едногодишна програма за менаџерски бизнис коучинг во Северна Македонија во туризам, земјоделство и производство

Објавено во: Мои пари 26 Ноември, 2020

ЛинкАкрос со финансиска поддршка на УСАИД со големо задоволство го објавува новиот повик  за GrowBiz програмата. Преку GrowBiz менаџерите на мали и средни претпријатија од Северна Македонија и Албанија одсекторите туризам, свежи и преработени земјоделски производи, текстил и преработкиод дрво ќе имаат можност да добијатбизнис коучинг од искусни тренери/коучери од САД со цел да создадат и да имплементираат план за раст на нивните бизниси.  Програмата е ко-финансирана од УСАИД регионалниот проект за економски развој, управување и развој на претпријатија и спореведена од невладината организација ЛинкАкрос.


Повикот за апликации за GrowBiz е отворен и трае се до 15.01.2021 година. Коучинг процесот и целата иницијатива започнува во февруари 2021 година и трае се до декември 2021. Повеќе информации и формулар за аплицирање може да се најде на www.growbiz.mk или може да се обратите на growbiz@linkacross.org.

GrowBiz ќе им помогне на менаџерите при коучинг процесот да создадат и имплементираат конкретен бизнис план за раст. Во склоп на иницијативата ќе биде овозможена ревизија на дигитална маркетинг стратегија на фирмата со можност, во зависност од потребата, да се создаде 3 минутно професионално промотивно видео за дадениот бизнис. На крај, фирмите ќе имаат пристап до персонализирани бизнис обуки создадени за учесниците во GrowBiz.

Пазарната цена на коучингот, обуките и помошта во областа на маркетингот изнесува повеќе од 5000 евра. Бидејќи GrowBiz e кофинансирана од УСАИД, партиципацијата за програмата изнесува  360 евра за мали бизниси и 540 евра за средни бизниси. Затоа, понудата е ограничена на 25 бизниси од Албанија и Северна Македонија.

ЛинкАкрос ги кани сите потенцијални учесници на бесплатен едно-часовен онлајн настан на 9ти декември во 15:00ч. На настанот некои од експертите кои ќе го спроведуваат коучингот  на GrowBiz ќе зборуваат за моќта на бизнис коучингот и суштината на програмата. За повеќе информации и регистрација посетете ја www.growbiz.mk.

ЛинкАкрос работи во регионот повеќе од 10 години и активно придонесува за регионалниот економски развој преку проекти во оваа област. Во изминатите пет години реализираше 5 циклуси од проектот ‘Бизнис воден од вредности’ кој се фокусира на микро и мали претпријатија, помагајќи им во сите области на бизнис администрација. ЛинкАкрос е член на Американска Стопанска Комора и активно соработува со приватни, владини и невладини партнери сé со цел развој и позитивна трансформација на регионот.


ПР објава


Можеби ќе ве интересира

Запознајте ги Galaxy Buds Pro: Епски звук во секое време

Запознајте ги Galaxy Buds Pro: Епски звук во секое време

Новиот Galaxy S21 Ultra ги обедини легендите на британската уметничка сцена

Новиот Galaxy S21 Ultra ги обедини легендите на британската уметничка сцена

“УНИБанка” АД Скопје ќе ја исплати четвртата полугодишна камата на сопствениците на Перпетуални обврзници

“УНИБанка” АД Скопје ќе ја исплати четвртата полугодишна камата на сопствениците на Перпетуални обврзници

Време е за Winter Last Minute Sale во Скопје Сити Мол!

Време е за Winter Last Minute Sale во Скопје Сити Мол!

Претставени најновите Samsung Galaxy S уреди - S21 и S21+

Претставени најновите Samsung Galaxy S уреди - S21 и S21+

Зелени жртвени зони и жртвите на зелениот раст

Зелени жртвени зони и жртвите на зелениот раст

„М Кар“ одбележува 5 години успешна приказна увозник и диструбутер на брендовите BMW и MINI

„М Кар“ одбележува 5 години успешна приказна увозник и диструбутер на брендовите BMW и MINI

Успех во лекувањето на ковид-пациенти: Инфективниот оддел на „Аџибадем Систина“ досега третираше 2.265 пациенти

Успех во лекувањето на ковид-пациенти: Инфективниот оддел на „Аџибадем Систина“ досега третираше 2.265 пациенти

Верверидис: Европскиот кампус на Универзитетот Јорк за СИТИ Колеџ е природен чекор кон понатамошното растење, унапредување во образованието и иновација

Верверидис: Европскиот кампус на Универзитетот Јорк за СИТИ Колеџ е природен чекор кон понатамошното растење, унапредување во образованието и иновација