13 Јули, 2020
0.0532

„Нова“ организира онлајн хуманитарен базар за училиштето за деца со посебни потреби „Иднина“

Објавено во: Мои пари 27 Мај, 2020

Пролетниот семеен базар кој го организира меѓународното училиште „Нова“ оваа година ќе заземе поинакво онлајн издание и ќе ја задржи хуманитарната димензија со тоа што собраните средства ќе бидат насочени кон основното училиште за деца со посебни потреби „Иднина“ во Скопје. Онлајн настанот ќе се случи на 28 мај (четврток) во 18 часот и ќе може да се проследи преку фејсбук-страницата и јутјуб каналот на „Нова“.

Ќе може да се погледнат кулинарските таленти на членовите на заедницата во меѓународното училиште, интервјуа, танцувачки настапи и изведби на песни додека сите заинтересирани ќе може да донираат средства преку интернет-страницата на „Нова“ https://nova.edu.mk/CreateOrder.aspx

- За жал, светската пандемија ги смени плановите за овогодинешниот семеен базар, но одлучивме да не ја прекинуваме традицијата и да го организираме онлајн. Здравјето на нашата заедница, на нашите ученици и секако на сите граѓани ни е од огромна важност поради што програмата и концептот се адаптирани на овој начин. Нашето училиште од 11 март престана со работа, а часовите комплетно се оддржуваат онлајн и така ќе остане до крајот на учебната година. Со семејниот базар сакаме да им дадеме интересна содржина на сите граѓани кои се дома и воедно заедно да собереме средства за Посебното основно училиште „Иднина“ – велат од „Нова“.

Семејниот базар е организиран од Здружението на родители и професори од „Нова“ во соработка со училиштето. Досега дел од собраните средства на настанот биле наменети и за Клиниката за педијатриска хематологија и онкологија при Универзитетската детска клиника; Домот за деца без родители „11 Oктомври“ во Скопје; Државното училиште за деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов“, Заводот за ментално здравје на деца и младинци (ЗМЗДМ) „Младост“ итн.


Можеби ќе ве интересира

Врачена наградата Автомобил на годината во Македонија за 2020 година и признанието СУВ на годината

Врачена наградата Автомобил на годината во Македонија за 2020 година и признанието СУВ на годината

А1 Македонија подарува: Со нова активација на Е-сметка до електричен велосипед

А1 Македонија подарува: Со нова активација на Е-сметка до електричен велосипед

Ладење и греење со инвертер клими: Заштедете пари и електрична енергија

Ладење и греење со инвертер клими: Заштедете пари и електрична енергија

Светски агенции: Со користење на IQOS се намалува изложеноста на штетни материи

Светски агенции: Со користење на IQOS се намалува изложеноста на штетни материи

ДВА НОВИ ОНЛАЈН БОНУСИ ВО Sportlife

ДВА НОВИ ОНЛАЈН БОНУСИ ВО Sportlife

Заборавете на бактерии и вируси со правилно чистење и одржување на клима уредот

Заборавете на бактерии и вируси со правилно чистење и одржување на клима уредот

Huawei ја засилува вредноста на брендот, се искачува на рангирањето на BrandZ World’s Most Valuable Brands

Huawei ја засилува вредноста на брендот, се искачува на рангирањето на BrandZ World’s Most Valuable Brands

Каде одат донираните средства од веб-платформата solidarnost.gov.mk?

Каде одат донираните средства од веб-платформата solidarnost.gov.mk?

Светот низ призмата на фотографии доставени до Huawei Next-Image Awards 2020

Светот низ призмата на фотографии доставени до Huawei Next-Image Awards 2020