22 Април, 2018
0.0631

Нови правила за Црногорските плажи: Нема веќе плаќање влез и лежалки

Објавено во: Балкан 16 Декември, 2017

На плажите на црногорското крајбрежје според новиот Закон за туризам ќе биде забрането за плаќање на влез , пишуваат тамошните медиуми.

Исто така, условот дека мора задолжително да користите лежалки и чадори на плажите во Црна Гора ќе стане минато.

Во предлог законот за туризам, кој е утврден на седница на Владата, се истакнува дека ќе биде забрането условување на задолжително користење на плажни реквизити, а ќе биде забрането и издавање на скутери и држење на истите на плажите.

Ќе биде забрането да се донесуваат домашни миленици на плажа, освен на предвидени локации за тоа, а паркирање на возила исто така нема да биде дозволено.

Според новиот Владин документ им „одѕвони“ на дилерите на соби и апартмани, кои во последните години се повеќе се присутни во градовите на приморјето.

Во предлог законот пишува дека ќе биде забрането да се кампува надвор од дозволени камп места, а во спротивно инспекторот кој е надлежен предлага мерки на надзор кога се утврди дека личноста кампува надвор од просторот одреден за кампинг.


FOTO: PIXABAY


Можеби ќе ве интересира

Никос Ксидакис: Сега е најдобриот момент за решение на името

Никос Ксидакис: Сега е најдобриот момент за решение на името

ПОСЛЕПОЛНОЌНИ ЗЕМЈОТРЕСИ: Грција се тресе

ПОСЛЕПОЛНОЌНИ ЗЕМЈОТРЕСИ: Грција се тресе

Зошто турското злато е повлечено од американските сефови?

Зошто турското злато е повлечено од американските сефови?

АНКЕТА: Дали Србите веруваат дека Косово е изгубено?

АНКЕТА: Дали Србите веруваат дека Косово е изгубено?

Ивана Трамп во Белград: Што прави поранешната сопруга на Доналд во Србија?

Ивана Трамп во Белград: Што прави поранешната сопруга на Доналд во Србија?

Катругалос: Сакаме комплетно решение за да не се создаде проблем во следната деценија

Катругалос: Сакаме комплетно решение за да не се создаде проблем во следната деценија

Вуцис: Грција има интерес да се реши името, но со уставни гаранции

Вуцис: Грција има интерес да се реши името, но со уставни гаранции

Харадинај вели дека Србија ќе го признае Косово

Харадинај вели дека Србија ќе го признае Косово

Од пловечка резиденција до `рѓа: Како денес изгледа познатиот брод „Галеб“ на Маршалот Тито

Од пловечка резиденција до `рѓа: Како денес изгледа познатиот брод „Галеб“ на Маршалот Тито