22 Март, 2018
0.0562

Од Митревски се огради и Македонскиот полициски синдикат

Објавено во: Економија 12 Август, 2017

Тврдењата на Живко Митревски дека членството стои зад него како претседател на ССМ не се целосно точни, бидејќи од него и неговите соработници се огради Македонскиот полициски синдикат.

„Органите на Македонскиот полициски синдикат никогаш не одлучувале за состојбите во рамките на ССМ и немаат официјално изграден став за ова прашање, бидејќи до МПС и до неговото раководство досега од никого не се доставени правосилни документи од наслежни државни органи за состојбите во ССМ. Органите на Македонскиот полициски синдикат одлуката за својот став можат да ја донесат единствено врз основа на правсилни документи од надлежни државни органи. Согласно наведеното Македонскиот полициски синдикат се оградува од ставовите изнесени на денешната прес конференција на г-дин Методија Димески“ – се вели во соопштението од МПС.

Ова е уште една „шлаканица“ за претседателот во заминување Живко Митревски. Сега, на јавноста и стана кристално јасно дека Митревски ниту ја имал ниту ја има поддршката на гранските синдикати. Се очекува легитимниот претседател Дарко Димовски, во текот на неделава да го добие решението од Централниот регистар, со што конечно Митревски ќе мора да ја напушти синдикалната фотелја.


Можеби ќе ве интересира

СТАТИСТИКА ПРЕСМЕТА: Koлку изнесува покриеноста на увозот со извозот?

СТАТИСТИКА ПРЕСМЕТА: Koлку изнесува покриеноста на увозот со извозот?

Уште 10 милиони евра отидоа во акции за Комерцијална банка

Уште 10 милиони евра отидоа во акции за Комерцијална банка

САД се закани: Санкции и за европски компании со рускиот гас

САД се закани: Санкции и за европски компании со рускиот гас

Ќе ја покори ли ГМО цела Европа?

Ќе ја покори ли ГМО цела Европа?

Зошто Гранит како приоритет купи акции од Комерцијална за 7 милиони евра?

Зошто Гранит како приоритет купи акции од Комерцијална за 7 милиони евра?

Колку може да даде, но колку дивиденда ќе дели „Македонијатурист“?

Колку може да даде, но колку дивиденда ќе дели „Македонијатурист“?

Зошто „Гранит“ вложи 7 милиони евра во акции на „Комерцијална банка“?

Зошто „Гранит“ вложи 7 милиони евра во акции на „Комерцијална банка“?

ОГЛАСИ ЗА РАБОТА: Oтворени шест позиции и за во Владата

ОГЛАСИ ЗА РАБОТА: Oтворени шест позиции и за во Владата

ДЕВИЗНИ РЕЗЕРВИ: Се троши Еврообврзницата!

ДЕВИЗНИ РЕЗЕРВИ: Се троши Еврообврзницата!