29 Мај, 2020
0.0337

Одлична авантура за летото: МИА И ЈАС

Објавено во: Мои пари 13 Јуни, 2019

Миа е едно сосема обично девојче кое поседува таинствена книга за еден далечен волшебен свет наречен Сентопија. Еден ден се случи чудо: Миа се најде сред тоа прекрасно царство - како самовила која умее да разговара со еднорозите! Но овој прекрасен рај е во опасност. На Миа и нејзините нови пријатели самовили им претстои голема авантура: спасување на Сентопија!

Вклучете се во оваа прекрасна авантура запознавајќи ги ликовите: Миа, Јуко, Мо, Лирија, а тука се и еднорозите: Онкао, Огнениот, Земјениот, Воздушниот и Водениот Еднорог.

Во Книгата со постери може да ги пронајдете омилените ликови или еднорозите и да си ја збогатите домашната збирка постери. Може да ги залепите во некое пријатно катче во својата соба, а може да ги подарите на некоја блиска другарка. Прекрасни се, колоритни и со впечатливи илустрации во преден план.

Боенките МИА И ЈАС, три на број, изобилуваат со сите ликови од оваа едиција и на голем А4 формат можете да ги боите, сами или за помалите, со помош од родител. Имате и патоказ како да боите со веќе паралелно обоена прикажана слика или, пак, изборот за боење може да биде исклучиво ваша одлука.

Во приказните, кои се застапени со три наслова: „Доаѓањето на Миа во Сентопија“, „Мојата голема книга МИА И ЈАС“, „Изгубената трубичка“,  Миа мислеше дека Сентопија постои само во приказните. Но, со помош на една волшебна и магична алка Миа ќе се најде во светот на самовилите и еднорозите. А, најубаво е тоа што во тој свет и самата е самовила и поседува единствена дарба да го разбира јазикот на еднорозите. Миа набргу дознава дека прекрасниот свет Сентопија е во опасност.

Откријте го овој волшебен свет на самовили и еднорози. Поминувајте го летото со нови и интересни содржини од овој мистичен и необичен свет.


Можеби ќе ве интересира

Онлајн промоција на „Најстари приказни“ од Томислав Османли

Онлајн промоција на „Најстари приказни“ од Томислав Османли

Почнува со работа Cafe Literatura: Најубавото кафе во најголемата книжарница во Македонија – Literatura.mk Superstore

Почнува со работа Cafe Literatura: Најубавото кафе во најголемата книжарница во Македонија – Literatura.mk Superstore

LOYALTY ДЕНОВИ ВО ПРОДАВНИЦИТЕ НА FASHION GROUP

LOYALTY ДЕНОВИ ВО ПРОДАВНИЦИТЕ НА FASHION GROUP

Новата Mokka: Opel се фокусира на плочките со имињата на моделите

Новата Mokka: Opel се фокусира на плочките со имињата на моделите

Генерали Инвестментс советува: Инвестирањето во акции од нафтената индустрија и воздухопловството само за добрите познавачи

Генерали Инвестментс советува: Инвестирањето во акции од нафтената индустрија и воздухопловството само за добрите познавачи

Стилски совети за впечатлив изглед

Стилски совети за впечатлив изглед

Почнува официјалната продажба на The Frame и The Serif телевизорите во Македонија

Почнува официјалната продажба на The Frame и The Serif телевизорите во Македонија

„Нова“ организира онлајн хуманитарен базар за училиштето за деца со посебни потреби „Иднина“

„Нова“ организира онлајн хуманитарен базар за училиштето за деца со посебни потреби „Иднина“

„Божиновски часовници и накит“ ги прогласи победниците на предизвикот „Херои 2020“.

„Божиновски часовници и накит“ ги прогласи победниците на предизвикот „Херои 2020“.