30 Октомври, 2020
0.0375

OГЛАСИ: Вработувања во министерства, инспекторати

Објавено во: Економија 28 Септември, 2019

Распишани се огласи за вработување на околу 40 лица во министерства, Собранието,  инспекторати. 

Имаше објавен оглас за вработување на10 државни службеници во Министерство за труд и социјална политика – Државен инспекторат за труд.  Беа распишани огласи за вработување на 8 државни службеници во Министерство за образование и наука – Биро за развој на образованието, на 3 државни службеници во канцеларијата на претседателот на македонската Влада, на 16 државни службеници во македонското Собрание, на 6 државни службеници во Министерство за здравство – Државен санитарен и здравствен инспекторат. 

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски деновиве најави дека сепак ќе има трансфер на административци во приватниот сектор. 

Државата ќе ги прекфалификува административците за приватниот сектор или компаниите ќе добиваат субвенции за преземен работник.

Министерот за администрација и информатичко општество Дамјан Манчевски најави дека до крајот на годинава треба да заврши реорганизацијата на државната администрација.

Можеби ќе ве интересира

Угостителите пропаѓаат: Се прикучија кон барањето за смена на директорот на Агенцијата за промоција на турзмот

Угостителите пропаѓаат: Се прикучија кон барањето за смена на директорот на Агенцијата за промоција на турзмот

Субвенции за струја за семејствата погодени од Ковид: Се бараат пари

Субвенции за струја за семејствата погодени од Ковид: Се бараат пари

Која банка има добивка од 23 милиони евра до крај на септември?

Која банка има добивка од 23 милиони евра до крај на септември?

Зошто вицепремиерот Фатмир Битиќи не поднел Анкетен лист за имотната состојба во Антикорупциска?

Зошто вицепремиерот Фатмир Битиќи не поднел Анкетен лист за имотната состојба во Антикорупциска?

Светски позната компанија вработи 100.000 луѓе пред празниците

Светски позната компанија вработи 100.000 луѓе пред празниците

188 амандмани на ребалансот, толку поднесе ВМРО-ДПМНЕ

188 амандмани на ребалансот, толку поднесе ВМРО-ДПМНЕ

МАКПЕТРОЛ: Нејасно е зошто РКЕ има негативен став кон либерализација на пазарот на нафтени деривати

МАКПЕТРОЛ: Нејасно е зошто РКЕ има негативен став кон либерализација на пазарот на нафтени деривати

РКЕ: Компаниите не доставија анализи зошто бараат зголемување на маржите за нафтените деривати

РКЕ: Компаниите не доставија анализи зошто бараат зголемување на маржите за нафтените деривати

Произведувачот на ремдесивир со неверојатна добивка во третиот квартал

Произведувачот на ремдесивир со неверојатна добивка во третиот квартал