12 Јули, 2020
0.0394

Ова е барана професија во Србија, но и во ЕУ

Објавено во: Финансии 27 Мај, 2019

Возачите се барани во Србија, но тие се дефицитарни и во Европската Унија. 

Последните неколку години многу српски возачи пронашле работа во странство. 

Повеќе од сто огласи за возачи има секој месец. Но, освен за возачи, побарувачка има и за магационери. 

Во транспортот се бараат курири. Во Србија лесно наоѓаат работа сообраќајни техничари и сообраќајни инженери. 

Можеби ќе ве интересира

Народната банка е добитник на наградата на „Комерцбанк“

Народната банка е добитник на наградата на „Комерцбанк“

НАД 206 МИЛИОНИ ЕВРА ЛЕГНАЛЕ КАЈ ФИРМИТЕ - поврат на ДДВ во првите шест месеци

НАД 206 МИЛИОНИ ЕВРА ЛЕГНАЛЕ КАЈ ФИРМИТЕ - поврат на ДДВ во првите шест месеци

БУЏЕТОТ, СЕПАК, НЕ СЕ ПОЛНЕЛ ТОЛКУ ЛОШО - приходите паднаа, но не колку очекувањата

БУЏЕТОТ, СЕПАК, НЕ СЕ ПОЛНЕЛ ТОЛКУ ЛОШО - приходите паднаа, но не колку очекувањата