24 Февруари, 2020
0.0173

OВА Е ПЛАТА: Заработуваат над милион евра годишно

Објавено во: Финансии 11 Март, 2019

Во Европската Унија има 5.000 банкари кои заработуваат повеќе од милион евра годишно. 

Во 2017 година ваква сума заработувале 4.859 банкари, а во 2016 година имало 4.597 банкари во истата група. 

73,3% од нив или 3.567 се наоѓале во Британија, а 390 банкари со високи примања имало во Германија. 

 201 од нив се во Италија, во Франција се 233 и во Шпанија 161. 

Се очекува дека дел од добро платените банкари од Лондон ќе се преселат во други центри. 

Можеби ќе ве интересира

(ВИДЕО) ПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС: Две земји во борба за „зеленото злато“

(ВИДЕО) ПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС: Две земји во борба за „зеленото злато“

КОРОНА УДРИ ПО АВИОБИЗНИСОТ - компаниите ќе изгубат 28 милијарди евра

КОРОНА УДРИ ПО АВИОБИЗНИСОТ - компаниите ќе изгубат 28 милијарди евра

На Заев му недостигаат уште 50 евра од ветената просечна плата, но имаше и пократок мандат

На Заев му недостигаат уште 50 евра од ветената просечна плата, но имаше и пократок мандат

Нашиот Фонд за иновации ќе се преслика во регионот

Нашиот Фонд за иновации ќе се преслика во регионот

ГЕРМАНЦИТЕ ВРАБОТУВААТ: Бараат машиновозачи, диспечери, инженери

ГЕРМАНЦИТЕ ВРАБОТУВААТ: Бараат машиновозачи, диспечери, инженери

КОНКУРС ВО РЕГИОНОТ: Нудат куќи за помалку од евро

КОНКУРС ВО РЕГИОНОТ: Нудат куќи за помалку од евро

СДСМ: Инвестирањето во човечкиот капитал придонесе просечната плата да се искачи над 26.000 денари

СДСМ: Инвестирањето во човечкиот капитал придонесе просечната плата да се искачи над 26.000 денари

ЗАРАБОТУВААТ НАЈМАЛКУ: Овие професии носат мали плати во Македонија

ЗАРАБОТУВААТ НАЈМАЛКУ: Овие професии носат мали плати во Македонија

СРЕЌНИ ПРОГРАМЕРИ - за еден месец платата им пораснала за пет илјади денари, сега земаат над 96 илјади

СРЕЌНИ ПРОГРАМЕРИ - за еден месец платата им пораснала за пет илјади денари, сега земаат над 96 илјади