19 Јуни, 2019
0.0281

Oва ќе биде нова економска сила

Објавено во: Економија 12 Јануари, 2019

До 2030 година седум до десет од најсилните економии ќе бидат од земјите кои сега се во развој. 

Компанијата "Standard Chartered" предвидува дека за 11 години, целосно ќе се промени економскиот поредок. 

Индија веројатно ќе биде помоќна од САД. До 2020 година, Кина ќе ја земе „круната“ на САД. 

Во првите пет може да влезе Индонезија. На глобалниот раст влијание ќе има стареењето на населението. 

Индија е земја со многу младо население. Дури половина од населението е под 25 години. За да ги задоволни потребите за вработување, оваа земја ќе мора да отвори 100 милиони работни места. 

Можеби ќе ве интересира

УТРИНСКИ ФОКУС: Што ќе дискутираат Пендаровски и стопанствениците-Македонија датум ќе чека до октомври

УТРИНСКИ ФОКУС: Што ќе дискутираат Пендаровски и стопанствениците-Македонија датум ќе чека до октомври

Стартува проектот поврат на ДДВ кај граѓаните, првата исплата во декември

Стартува проектот поврат на ДДВ кај граѓаните, првата исплата во декември

Кој вели дека македонските банки не се дарежливи акционери?

Кој вели дека македонските банки не се дарежливи акционери?

Интервју, Гир Олсен: Маврово ќе има 500.000 посетители годишно

Интервју, Гир Олсен: Маврово ќе има 500.000 посетители годишно

Која фирма го плати директорот 62.000 евра за да и направи добивка од 258.000 евра?

Која фирма го плати директорот 62.000 евра за да и направи добивка од 258.000 евра?

ВЛАСТИТЕ ОДЛУЧИЈА: Во Берлин кириите веќе нема да растат

ВЛАСТИТЕ ОДЛУЧИЈА: Во Берлин кириите веќе нема да растат

Министерката Апостолска пред словачки бизнисмени ги претстави поволностите за инвестирање во земјава

Министерката Апостолска пред словачки бизнисмени ги претстави поволностите за инвестирање во земјава

Фејсбук објави детали за криптовалутата Либра

Фејсбук објави детали за криптовалутата Либра

Стигна дивидендата во Прилеп! Колку ќе се офајдат акционерите на „Витаминка“ ?

Стигна дивидендата во Прилеп! Колку ќе се офајдат акционерите на „Витаминка“ ?