29 Февруари, 2020
0.0465

Ова ќе ги израдува сите кои сакаат да работат во Словенија

Објавено во: Економија 08 Ноември, 2018

Работните дозволи за Словенија кои сега важат за година дена, од 2019 година ќе важат три години. 

Договор за ова потпишаа Владите на Србија и Словенија. По истекот на три години, работниците ќе можат да ги продолжат дозволите за уште толку време. 

Во првите три години, работникот ќе биде врзан за една компанија, но потоа ќе може да конкурира слободно на пазарот на труд во земјата. 

Услов да се добие дозвола е да се биде регистриран во Бирото за вработување, затоа што земјата мора да има увид за работниците кои ги праќа во странство. 

фото Курир.рс

Можеби ќе ве интересира

Заменик-министерката Шкриељ ги повика центрите за социјална работа да бидат побрзи од медиумите

Заменик-министерката Шкриељ ги повика центрите за социјална работа да бидат побрзи од медиумите

ВМРО-ДПМНЕ ќе основа ново министерство ако дојде на власт

ВМРО-ДПМНЕ ќе основа ново министерство ако дојде на власт

ТРЕТ КВАРТАЛ ОД 2019: Ова се движењата кај останатите финансиски институции

ТРЕТ КВАРТАЛ ОД 2019: Ова се движењата кај останатите финансиски институции

НАВАЛЕТЕ НА ПОЕВТИНА СТРУЈА - рокот да одберете снабдувач на слободниот пазар е до 31 март

НАВАЛЕТЕ НА ПОЕВТИНА СТРУЈА - рокот да одберете снабдувач на слободниот пазар е до 31 март

Заев: Просечна плата од 600 евра во новиот мандат

Заев: Просечна плата од 600 евра во новиот мандат

АКЦИИТЕ НА „АЛКАЛОИД“ МЕЃУ НАЈТРГУВАНИТЕ: Како компанијата ја изработе 2019 ?

АКЦИИТЕ НА „АЛКАЛОИД“ МЕЃУ НАЈТРГУВАНИТЕ: Како компанијата ја изработе 2019 ?

„Алкалоид“ со раст на добивката во 2019

„Алкалоид“ со раст на добивката во 2019

УНИ Банка здраво гази, растат нето приходите од камати и надоместоци

УНИ Банка здраво гази, растат нето приходите од камати и надоместоци

Од следната година повеќе пари за општините од јаглен, мермер, минерална вода...

Од следната година повеќе пари за општините од јаглен, мермер, минерална вода...