22 Март, 2018
0.0663

Ова НЕПОПУЛАРНО ОДНЕСУВАЊЕ кај децата покажува дека за 40 години ќе имаат високи примања

Објавено во: Стил 15 Јули, 2017

Постојат работи кои едноставно не можете да ги поднесете кај децата и мислите дека не се однесуваат убаво и дека што поскоро треба да им ги искорените тие лоши навики.

Сепак  Psy blog наведува дека една од нив е многу добар показател дека вашето дете ќе има поголеми примања од просекот за 40 години.

Се работи за тврдоглавоста. Најновите истражувања покажале дека децата за кои велиме дека се недокажани, подоцна во животот прават подобри финансиски резултати.

Резултатите дошле по испитувањата на 3 000 луксембуршки деца. Студијата ја следела интелигенцијата на децата, социоекономскиот статус и семејниот статус, меѓу другите варијабли.

Четирисет години подоцна 745 деца се следени како би се утврдило нивното ниво на успех и образование. Децата кои биле сколони на кревање бунт како возрасни луѓе биле успешни.

Покрај тврдоглавоста само високиот IQ и подобар економски статус биле посилни показатели на финансиска стабилност. Што се однесува до недокажаните деца, истражувачите наведуваат дека тие низ животот оделе похрабро, посилно, дека повеќе се залагале за себе и ги бранеле своите принципи со што лесно остварувале успех.

Ваквите деца ретко следат шаблони и правила но токму тоа им овозможува да видат нови патишта и начини да ја остварат целта. Тие исто така се многу директни и затоа немаат проблеми да побараат помош или да им се обратат на надредените кај одредени проблеми, што се допринесува за успех.

Тврдоглавите деца се отворени, а во бизнисот се залагаат за себе, и отворено бараат зголемување, одмор , унапредување или бонус... Затоа тие во четвртата и петтата деценија берат плодови на истрајност кон целата.

Можеби ќе ве интересира

Хероина во борба со пламените јазици - Билјана Денчовска, единствена жена пожарникар

Хероина во борба со пламените јазици - Билјана Денчовска, единствена жена пожарникар

ХИТОВИ ШТО ДОАЃААТ: Кои македонски албуми ги очекуваме годинава?

ХИТОВИ ШТО ДОАЃААТ: Кои македонски албуми ги очекуваме годинава?

НИКОЛА ПЕРЕВСКИ-ПЕРЕ: Ацо Конга и понатаму живее преку „Нокаут“

НИКОЛА ПЕРЕВСКИ-ПЕРЕ: Ацо Конга и понатаму живее преку „Нокаут“

Сузана Стојановска: Родителите на децата со Даунов синдром се снаоѓаат кој како знае

Сузана Стојановска: Родителите на децата со Даунов синдром се снаоѓаат кој како знае

Љубовната приказна на Светлана и Мики Црнокрак и познати македонски двојки

Љубовната приказна на Светлана и Мики Црнокрак и познати македонски двојки

ИНТЕРВЈУ- РИСИМА РИСИМКИН: Судбината на танцовите уметници е да се борат за опстанок

ИНТЕРВЈУ- РИСИМА РИСИМКИН: Судбината на танцовите уметници е да се борат за опстанок

Љубовницата на Путин и можеби првата дама на Русија го одвлече вниманието на руските избори

Љубовницата на Путин и можеби првата дама на Русија го одвлече вниманието на руските избори

(ВИДЕО) Запрепастувачки навики: Запознајте го парот кој е опседнат со штедење

(ВИДЕО) Запрепастувачки навики: Запознајте го парот кој е опседнат со штедење

Легендарниот Ринго Стар стана витез

Легендарниот Ринго Стар стана витез