21 Септември, 2019
0.0397

Ова се две струки кои се најбарани во Германија

Објавено во: Финансии 18 Мај, 2019

Градежништво и здравство се двата сектори во кои најмногу фалат работници во Германија. 

Во земјата се потребни 1.2 милиони стручни работници. 

„Оној кој сега во Берлин се обидува да најде мајстор, знае колку работи би можеле да се завршат ако има повеќе стручна работна сила“, вели министерот за работа, Хубертус Хеил. 

Со новите законски прописи, ќе се реши проблемот со луѓето кои немаат легален престој во земјата. Тие ќе можат привремено да останат, под услов да работат, да го говорат германскиот јазик и да не се казнувани. 

Можеби ќе ве интересира

Потпишан договор со ЕБОР од 13 милиони евра за изградба на електронски систем на наплата долж Коридор VIII

Потпишан договор со ЕБОР од 13 милиони евра за изградба на електронски систем на наплата долж Коридор VIII

Виктор Димовски прв владин директор со коефициент 4 и со поголема основна плата од Рашковски, Лукаревска, Китанов....

Виктор Димовски прв владин директор со коефициент 4 и со поголема основна плата од Рашковски, Лукаревска, Китанов....

Како од една билка овој Србин направил бизнис вреден злато

Како од една билка овој Србин направил бизнис вреден злато

Како е да се живее во Норвешка: Плата од 2.500 евра, но државата веднаш зема 35 проценти

Како е да се живее во Норвешка: Плата од 2.500 евра, но државата веднаш зема 35 проценти

ЌЕ ДОБИЕТЕ 25 000 ЕВРА ДА СЕ ПРЕСЕЛИТЕ ОВДЕ: Понудата е од соништата, а регионот прекрасен

ЌЕ ДОБИЕТЕ 25 000 ЕВРА ДА СЕ ПРЕСЕЛИТЕ ОВДЕ: Понудата е од соништата, а регионот прекрасен

Како бугарски стартап ја доби првата венчр капитал обврзница од 18 милиони евра?

Како бугарски стартап ја доби првата венчр капитал обврзница од 18 милиони евра?

ВРАБОТУВААТ И ПЕНЗИОНЕРИ: Им нудат работно време од четири часа

ВРАБОТУВААТ И ПЕНЗИОНЕРИ: Им нудат работно време од четири часа