15 Декември, 2019
0.0252

Оваа фабрика беше гордост на Југославија: Сега се во стечај и го продаваат целиот имот

Објавено во: Балкан 30 Август, 2019

Индустрија мотор Раковиќ (ИМР) во стечај, чија проценета вредност е 2,9 милијарди динари, е понудена повторно на продажба.

Најважниот имот на ИМР е деловен комплекс во белградската општина Раковица каде во кругот на фабраиката се наоѓаат 47 објекти, покрај останатите седум поврзани хали со 15 објекти и седум магацини и складишта на вкупно 75 илјади метри квадратни.

Имотот на ИМР се и хотел за самци и управната зграда во Раковици, но и одделен производен комплекс во златиборското село Шливовица, односно комплексот на локацијата Љубиш.

Со ИМР се продава и сопствеништвото над Институтот ИМР во Раковица,

Депозитот за учество во продажба е 586 милиони динари а понуди може да се достават до 30 септември кога ќе бидат и отворени.

Можеби ќе ве интересира

Eвропа ќе собира помош за обнова на Албанија

Eвропа ќе собира помош за обнова на Албанија

Борисов бара земјите кои сакаат во ЕУ и НАТО внимателно да ги мерат своите чекори

Борисов бара земјите кои сакаат во ЕУ и НАТО внимателно да ги мерат своите чекори

Земјотрес од 4.5 степени ја стресе Албанија

Земјотрес од 4.5 степени ја стресе Албанија

АЛБАНЦИТЕ АПСАТ: Лоцираа кој е виновен за катастрофалните последици од земјотресот

АЛБАНЦИТЕ АПСАТ: Лоцираа кој е виновен за катастрофалните последици од земјотресот

(ФОТО+ВИДЕО) Во Далмација по удар на циклон водата стигна до првите кафулиња

(ФОТО+ВИДЕО) Во Далмација по удар на циклон водата стигна до првите кафулиња

Српската опозиција бара договор како Пржинскиот

Српската опозиција бара договор како Пржинскиот

ХРВАТИТЕ ВЕ ЧЕКААТ НА ЛЕТО: Ќе им требаат 35.000 сезонци

ХРВАТИТЕ ВЕ ЧЕКААТ НА ЛЕТО: Ќе им требаат 35.000 сезонци

Град во соседството бесплатно дели станови и куќи

Град во соседството бесплатно дели станови и куќи

(ФОТО) ГОЛЕМО ОТКРИТИЕ од времето на Исус Христос најдено близу познат грчки остров

(ФОТО) ГОЛЕМО ОТКРИТИЕ од времето на Исус Христос најдено близу познат грчки остров