04 Јуни, 2020
0.0246

ОВДЕ МОЖЕТЕ ДА КУПИТЕ КУЌА ЗА БАДИЈЛА - еве што треба да исполните

Објавено во: Балкан 22 Февруари, 2020

Подравската општина Леград распиша тендер за продажба на недвижен имот во нејзина сопственост. Станува збор за неизградени парцели, како и парцели со куќи, од кои 19 се во сопственост на општината, а почетната цена се движи од нешто повеќе од 5.000 па се до 100.000 куни.

Сепак, сите овие недвижнини можат да се добијат по цена од една куна, доколку подносителот на барањето ги исполнува барањата на натпреварот, пишува Слободна Далмација.

Така, општината одлучи да може да се купи куќа или земја за една куна, ако сте под 40 години, да имате барем универзитетско образование и да сте жител на општина Леград, или ако не сте, да го регистрирате вашиот престој во рамките на општината во рок од три години. Исто така, барем еден од апликантите, сопружниците или партнерите за живот мора да имаат постојан приход.

Постојат и други услови што мора да бидат исполнети со цел да се купи недвижен имот за една куна, а целиот тендер е достапен на веб-страницата на Општина Леград и важи до крајот на овој месец.

„Сите оние кои немаат услови за повластена набавка, можат да купат недвижен имот по наведените цени и ќе се избере најголема понуда. Сепак, како дел од мерките за подобрување на демографската слика на нашата општина, можно е да се добие недвижен имот по цена на една куна. Но, вклучува и некои услови, а најважно од сè е што луѓето што го купуваат овој имот во него планираат да живеат и да останат во нашата општина“, рече Иван Саболиќ, градоначалник на Леград.

Фото Слободна Далмација

Можеби ќе ве интересира

ГРЦИЈА ПОПУШТА: На бродовите и траектите за 10 проценти повеќе патници

ГРЦИЈА ПОПУШТА: На бродовите и траектите за 10 проценти повеќе патници

СЕ ОТВОРААТ БИЗНИСИТЕ: Грција на 1 јули ќе биде вратена во нормала

СЕ ОТВОРААТ БИЗНИСИТЕ: Грција на 1 јули ќе биде вратена во нормала

(ФОТО) ПОГОДЕН СЕВЕРОТ НА ХРВАТСКА: Паѓаше град со големина на лешник

(ФОТО) ПОГОДЕН СЕВЕРОТ НА ХРВАТСКА: Паѓаше град со големина на лешник

ХРВАТСКА: Цела куќа со базен може да се изнајми за 114 евра

ХРВАТСКА: Цела куќа со базен може да се изнајми за 114 евра

АВИОН СЛЕТА ВО АТИНА: Од 91 патник, 12 позитивни на коронавирусот

АВИОН СЛЕТА ВО АТИНА: Од 91 патник, 12 позитивни на коронавирусот

ЗЕМЈОТРЕС ВО РОМАНИЈА: Eпицентарот северно од Букурешт

ЗЕМЈОТРЕС ВО РОМАНИЈА: Eпицентарот северно од Букурешт

НОВИ ПРАВИЛА ВО ГРЦИЈА: Дистанца меѓу чадорите и ограничен број на капачи

НОВИ ПРАВИЛА ВО ГРЦИЈА: Дистанца меѓу чадорите и ограничен број на капачи

НЕМААТ НОВ СЛУЧАЈ 28 ДЕНА: Црна Гора го победи вирусот

НЕМААТ НОВ СЛУЧАЈ 28 ДЕНА: Црна Гора го победи вирусот

Бугарија го укина карантинот за граѓаните од Македонија

Бугарија го укина карантинот за граѓаните од Македонија