21 Април, 2018
0.0823

Oвој град е еден од најдобрите за инвестирање во Европа

Објавено во: Балкан 12 Септември, 2017

Financial Times го прогласи градот Иванец од Хрватска за најдобар за инвестирање во категорија на градови со 100.000 жители. 

Овој град привлекол голема сума на пари од ЕУ фондовите и затоа е ставен на листата на „паметни“ хрватски градови. 

Само во август градот добил 3,66 милиони куни од ЕУ за 11 проекти. 

Им се помага на претприемачите, а само во канцеларијата која е отворена за таа намена има вработено 10 луѓе со високо образование. 

Пред 7 години градот иницираше промена на образовни програми кои биле стари и по 20 години. 

Можеби ќе ве интересира

Никос Ксидакис: Сега е најдобриот момент за решение на името

Никос Ксидакис: Сега е најдобриот момент за решение на името

ПОСЛЕПОЛНОЌНИ ЗЕМЈОТРЕСИ: Грција се тресе

ПОСЛЕПОЛНОЌНИ ЗЕМЈОТРЕСИ: Грција се тресе

Зошто турското злато е повлечено од американските сефови?

Зошто турското злато е повлечено од американските сефови?

АНКЕТА: Дали Србите веруваат дека Косово е изгубено?

АНКЕТА: Дали Србите веруваат дека Косово е изгубено?

Ивана Трамп во Белград: Што прави поранешната сопруга на Доналд во Србија?

Ивана Трамп во Белград: Што прави поранешната сопруга на Доналд во Србија?

Катругалос: Сакаме комплетно решение за да не се создаде проблем во следната деценија

Катругалос: Сакаме комплетно решение за да не се создаде проблем во следната деценија

Вуцис: Грција има интерес да се реши името, но со уставни гаранции

Вуцис: Грција има интерес да се реши името, но со уставни гаранции

Харадинај вели дека Србија ќе го признае Косово

Харадинај вели дека Србија ќе го признае Косово

Од пловечка резиденција до `рѓа: Како денес изгледа познатиот брод „Галеб“ на Маршалот Тито

Од пловечка резиденција до `рѓа: Како денес изгледа познатиот брод „Галеб“ на Маршалот Тито