30 Ноември, 2020
0.0224

Пензии од денеска во групи

Објавено во: Економија 27 Октомври, 2020

Исплатата на пензиите почнува денеска. По препорака на Владата и овој месец пензиите ќе се исплатуваат по групи секој ден до 30 октомври односно до петок. 

Имено се препорачува пензионерите кои имаат картики да не одат дошалтер, а тие кои чекаат готовинска исплата се организираат во четири групи според распоред составен според висината на пензијата.

Во вторник, на 27.10.2020 година исплата на пензии со висина до 11.000 денари. 

Во среда, на 28.10.2020 година исплата на пензии во висина од 11.001 денари до 14.000 денари.

Во четврток, на 29.10.2020 година исплата на пензии во висина од 14.001 денари до 18.000 денари

Во петок, на 30.10.2020 година исплата на пензии во висина над 18.000 денари.

Банките веќе објавуваат дека исплатата почнува денеска.


Можеби ќе ве интересира

КРИЗАТА ГО ЗЕМА ДАНОКОТ: Се намалил бројот на работници во индустријата

КРИЗАТА ГО ЗЕМА ДАНОКОТ: Се намалил бројот на работници во индустријата

Доларот паѓа, повеќе не е водечка валута во светот

Доларот паѓа, повеќе не е водечка валута во светот

НОВИ 15.000 ЛУЃЕ БЕЗ РАБОТА: Зошто се зголеми невработеноста?

НОВИ 15.000 ЛУЃЕ БЕЗ РАБОТА: Зошто се зголеми невработеноста?

Јагнешко, ајвар, сирење од Македонија во маркетите Лулу во Катар

Јагнешко, ајвар, сирење од Македонија во маркетите Лулу во Катар

Точете пред полноќ: Поскапуваат бензините и дизелот

Точете пред полноќ: Поскапуваат бензините и дизелот

Петто годишно истражување за бизнис опкружувањето - Бидете дел од најголемата проценка на бизнис средината

Петто годишно истражување за бизнис опкружувањето - Бидете дел од најголемата проценка на бизнис средината

Крешник Бектеши: Трговците на мало ќе работат в недела, а ќе има измени за тие на големо

Крешник Бектеши: Трговците на мало ќе работат в недела, а ќе има измени за тие на големо

Антикорупциска утврди судир на интереси кај членот на РКЕ Атанаско Тунески

Антикорупциска утврди судир на интереси кај членот на РКЕ Атанаско Тунески

Оштетени штедачи на Еуростандард банка: Ултраризични кредити се делени на вересија

Оштетени штедачи на Еуростандард банка: Ултраризични кредити се делени на вересија