23 Мај, 2019
0.0225

Пет години не се бара финансиски отчет од МПЦ

Објавено во: Економија 06 Декември, 2018

За годината 2012-та е последната регистрирана завршна сметка што ја направила Македонската православна црква, објави Нова ТВ, повикувајќи се на документ издаден од Централниот регистар.

МПЦ последниве денови е на удар на негативно мислење на јавноста за продажбата на сопствената парцела спроти хотелот „Холидеј Ин“ во строгиот центар на Скопје, а за што треба да добие станови од новите градби како компензација.

Нова ТВ тврди дека без книговодствен биланс од пет години Црквата се става во привилегирана ситуација и надвор од Уставот и законите.


Можеби ќе ве интересира

ШТО СЕ ПРОМЕНИ: САД повторно купува нафта од Венецуела

ШТО СЕ ПРОМЕНИ: САД повторно купува нафта од Венецуела

Конкуренцијата во јавните набавки во второто полугодие од 2018 година е влошена

Конкуренцијата во јавните набавки во второто полугодие од 2018 година е влошена

НЕВЕРОЈАТЕН СКОК ВО РЕГИОНОТ: Квадрат чини 5.000 евра

НЕВЕРОЈАТЕН СКОК ВО РЕГИОНОТ: Квадрат чини 5.000 евра

Од сиромашна колонија станаа една од најбогатите држави на светот

Од сиромашна колонија станаа една од најбогатите држави на светот

ДОШЛЕ ПО РАБОТА: Се создаде бразилска колонија во регионот?

ДОШЛЕ ПО РАБОТА: Се создаде бразилска колонија во регионот?

Колку милиони евра вртат големите трговци со автогуми?

Колку милиони евра вртат големите трговци со автогуми?

ДОЖИВУВА БУМ: Ова вреди како златото

ДОЖИВУВА БУМ: Ова вреди како златото

Собирајте повеќе, трошете подобро

Собирајте повеќе, трошете подобро

Советникот кој го испрати Меркел со забелешки за нашата економија

Советникот кој го испрати Меркел со забелешки за нашата економија