10 Јули, 2020
0.0320

ПЛАТИ ВО ГЕРМАНИЈА: Лекарите се на врвот

Објавено во: Економија 24 Мај, 2020

Во Германија лекар заработува и до 10.000 евра месечно. 

Лани просечниот месечен приход по граѓанин во земјата изнесувал 3994 евра бруто. Оваа сума е без да се одземат даноците, здравствено осигурување, осигурување од невработеност, социјален данок. 

Во 2010 година, просечниот месечен бруто приход на еден Германец бил нешто повеќе од 3.200 евра.

Лани просечната заработка на еден германски граѓанин изнесувала 3.994 евра бруто.

Сепак, поради коронавирусот и пандемијата, Германија е во длабока рецесија, 

Се соочува со криза каква немало 40 години. 

Пандемијата ќе ја зголеми невработеноста. 

Можеби ќе ве интересира

Кои се најуспешните компании во Кавадарци?

Кои се најуспешните компании во Кавадарци?

МАСОВНО КУПУВААТ ИМОТИ: Словенците го „окупираа“ хрватското крајбрежје

МАСОВНО КУПУВААТ ИМОТИ: Словенците го „окупираа“ хрватското крајбрежје

Еве каде можете да ги искористите ваучерите за туризам

Еве каде можете да ги искористите ваучерите за туризам

СТРАВ КАЈ ГЕРМАНЦИТE: Секоја петта компанија е во ризик

СТРАВ КАЈ ГЕРМАНЦИТE: Секоја петта компанија е во ризик

МЕРКИТЕ ГИ ПОЧИТУВАВМЕ, НО НЕ МОЖЕТЕ ДА ГИ КОНТРОЛИРАТЕ СИТЕ ВРАБОТЕНИ И НА ПАУЗА И ВО ТОАЛЕТ - Димитров за заболените во „Мода“ Свети Николе

МЕРКИТЕ ГИ ПОЧИТУВАВМЕ, НО НЕ МОЖЕТЕ ДА ГИ КОНТРОЛИРАТЕ СИТЕ ВРАБОТЕНИ И НА ПАУЗА И ВО ТОАЛЕТ - Димитров за заболените во „Мода“ Свети Николе

Колку работодавци и работници добиле финансиска поддршка за три месеци?

Колку работодавци и работници добиле финансиска поддршка за три месеци?

Ќе биде ли дел од идна влада: Нина Ангеловска даде отчет за сработеното (ВИДЕО)

Ќе биде ли дел од идна влада: Нина Ангеловска даде отчет за сработеното (ВИДЕО)

Македонија со најповолна бизнис-клима во регионот

Македонија со најповолна бизнис-клима во регионот

„Фејсбук“ повеќе не ги крие бројките: Заев, Касами, СДСМ и Левица едни од најактивните клиенти

„Фејсбук“ повеќе не ги крие бројките: Заев, Касами, СДСМ и Левица едни од најактивните клиенти