04 Август, 2020
0.0227

ПЛАТИ ВО ГЕРМАНИЈА: Лекарите заработуваат скоро пет пати повеќе од фризерите

Објавено во: Економија 14 Декември, 2019

Лекарите во Германија заработуваат најмалку 9.000 евра месечно. 

Бизнис порталот Гехалт.де објави најнови податоци за  платите во Германија во 2019 година.

Највисоката плата ја земаат искусните лекари кои годишно заработуваат околу 115.320 евра бруто, експертите за продажба или аквизација добиваат по 99.635, директорите на фондовите по 83.640 и лекарите специјалисти имаат заработка од 80.720 евра годишно.

Најмалку заработуваат работниците ангажирани во кујна. Нивната годишна бруто плата се движи околу 21.907 евра, фризерите земаат  23.202, келнерите 23.620, работниците во кол центрите 25.200 и рецепционерите имаат годишна заработка од 25.370 евра.

Можеби ќе ве интересира

БЕНЗИНИТЕ СО НОВА, ПОВИСОКА ЦЕНА: Дизелот од полноќ поевтинува

БЕНЗИНИТЕ СО НОВА, ПОВИСОКА ЦЕНА: Дизелот од полноќ поевтинува

Продолжува промотивниот период за подигнување готовина без провизија со American Express Point на банкоматите на Силк Роуд Банка и НЛБ Банка

Продолжува промотивниот период за подигнување готовина без провизија со American Express Point на банкоматите на Силк Роуд Банка и НЛБ Банка

ГЕРМАНСКИ КОМПАНИИ ДО СОЈУЗНАТА ВЛАДА: Не можеме без работниците од Западен Балкан

ГЕРМАНСКИ КОМПАНИИ ДО СОЈУЗНАТА ВЛАДА: Не можеме без работниците од Западен Балкан

КОНЕЧНО ДОЈДОА ПОВЕЌЕ ПАРИ ВО БУЏЕТОТ - во јули прв месечен раст на приходите

КОНЕЧНО ДОЈДОА ПОВЕЌЕ ПАРИ ВО БУЏЕТОТ - во јули прв месечен раст на приходите

ПРОТЕСТ ВО ТЕТОВО ВО ЧЕТВРТОК: Револт од повисоката цена на струјата

ПРОТЕСТ ВО ТЕТОВО ВО ЧЕТВРТОК: Револт од повисоката цена на струјата

Кои се велешаните кои прават најмногу пари?

Кои се велешаните кои прават најмногу пари?

Мицкоски обвини дека парите кои се задолжуваат, се потрошени за изборите

Мицкоски обвини дека парите кои се задолжуваат, се потрошени за изборите

ВЛОЖУВАЈТЕ ВО ЗЛАТО: Цената допрва ќе расте

ВЛОЖУВАЈТЕ ВО ЗЛАТО: Цената допрва ќе расте

Светската економија колабира, но две големи економии ќе бидат во плус

Светската економија колабира, но две големи економии ќе бидат во плус