28 Мај, 2020
0.0359

По колкава награда добија Чифлиганец, Етеми, Таки Фити..

Објавено во: Економија 03 Април, 2020

Кои се староновите членови на Надзорниот одбор на Комерцијална банка кои ќе поделат награда? Собранието на акционери кое се одржи вчера донесе одлука со која се одобрува да добијат награда во бруто-износ од 1.021.666 денари (над 16 илјади евра)

Со оглед на тоа што во одборот има седум членови секој од нив ќе добие по околу 2.400 евра. 

Членови на Надзорниот одбор на Комерцијална банка чиј мандат беше изгласан вчера се Таки Фити, професор, поранешен претседател на МАНУ, поранешен министер, потоа професорката Александа Максимовска Стојкова, Сава Димитрова, позната бизнисменка, екс директорка на Европа Скопје, Горан Антевски, управител на Раде Кончар – ТЕП, Електро сектор и член на Управниот одбор на Стопанската комора. Членови се и Сашо Наумоски, извршниот директор на Витаминка, но и Ванчо Чифлиганец, сопственикот на Адора инженеринг, најголемиот поединечен акционер во банката и Фатмир Етеми, управителот на ЗСФ.

Собранието на акционери одлучи да подеи и дивденда. Еве ги деталите.

За сите детали од работењето на Комерцијална банка овде


Можеби ќе ве интересира

ЗА УЈП Е ДАНОЧНА ТАЈНА КОИ ФИРМИ ДОБИЛЕ ПАРИ ОД ДРЖАВАТА - за мерката 50 отсто придонеси имињата ќе останат непознати

ЗА УЈП Е ДАНОЧНА ТАЈНА КОИ ФИРМИ ДОБИЛЕ ПАРИ ОД ДРЖАВАТА - за мерката 50 отсто придонеси имињата ќе останат непознати

Игротеките бараат уште една плата и да се знае дали ќе има скрининг за нив

Игротеките бараат уште една плата и да се знае дали ќе има скрининг за нив

МОТ и ЕБОР ја советуваат Северна Македонија за пазарот на трудот по корона вирусот

МОТ и ЕБОР ја советуваат Северна Македонија за пазарот на трудот по корона вирусот

„БОИНГ“ ВО ДЛАБОКА КРИЗА: Отпушта скоро12.000 работници

„БОИНГ“ ВО ДЛАБОКА КРИЗА: Отпушта скоро12.000 работници

ЗА СИТЕ ШТО ОСТАНАЛЕ БЕЗ РАБОТА СО ПОТПИШАНА СПОГОДБА, ОТКАЗ ИЛИ ЛИЧНА ИЗЈАВА - ќе добијат пари од државата за половина плата

ЗА СИТЕ ШТО ОСТАНАЛЕ БЕЗ РАБОТА СО ПОТПИШАНА СПОГОДБА, ОТКАЗ ИЛИ ЛИЧНА ИЗЈАВА - ќе добијат пари од државата за половина плата

Сања Лукаревска: Исплатата на помошта за април реализирана, за мај започнува од 1 јуни

Сања Лукаревска: Исплатата на помошта за април реализирана, за мај започнува од 1 јуни

„СКАПИ“ МЕНАЏЕРИ: Пошта трупала загуби, тие се осигурувале - еве што открија ревизорите

„СКАПИ“ МЕНАЏЕРИ: Пошта трупала загуби, тие се осигурувале - еве што открија ревизорите

Домашни инвеститори во зоните нема, договорите со странските енигма

Домашни инвеститори во зоните нема, договорите со странските енигма

Како „Уготур“ стана “пали – гаси“ за набавки во скопска „Европа“?

Како „Уготур“ стана “пали – гаси“ за набавки во скопска „Европа“?