31 Мај, 2020
0.0365

Почит до семејството на донорот, но оваа фотографија е од Кина

Објавено во: Македонија 23 Мај, 2020

Слика која оригинална е направена во Кина и на која се гледа како медицински персонал сссе поклонува кон болнички кревет на кој очигледно има мртов пациент кружи денеска на социјалните мрежи. Со оваа фотографија наши граѓани и изразуваат почит на Емилија Динева, жената чие семесјтво одлучи нејзиното срце да бид едонирано по нејзината смрт. 

Динева и нејзиното семејство спасија три животи, затоа што освен срцето беа донирани и нејзините два бубрега и тие заслужуваат многу. За тоа благодари и цел медицински персонал. Сепак фотографијата која се споделува едноставно не е во Македонија, на болничкиот кревет не лежи Динева.

Оваа фотографија е од Кина и тоа се дознава со десеен клик на истата. на гугл има и повеќе фотографии од истата болничка соба во земјата во Азија, далеку од Скопје.

A.T.

Можеби ќе ве интересира

Астеруд: Не Радмила, во голема грешка си и треба да се извиниш

Астеруд: Не Радмила, во голема грешка си и треба да се извиниш

Филипче посакува да се огледаме на Дебар

Филипче посакува да се огледаме на Дебар

200 луѓе му беа на погребот, сега ќе се прават анкети со семејството

200 луѓе му беа на погребот, сега ќе се прават анкети со семејството

ФОТО: Полицајци се справија со банда ограбувачи во центарот на Скопје

ФОТО: Полицајци се справија со банда ограбувачи во центарот на Скопје

Се шири вирусот во Шуто Оризари, најмногу новозаболени сепак во Чаир, Бутел, Сарај

Се шири вирусот во Шуто Оризари, најмногу новозаболени сепак во Чаир, Бутел, Сарај

Спасовски: Избори затоа што вирусот ќе добива на интензитет наесен

Спасовски: Избори затоа што вирусот ќе добива на интензитет наесен

Мицкоски: Не зборувам за избори кога броиме мртви

Мицкоски: Не зборувам за избори кога броиме мртви

Џафери: Да се договорат за избори во следните две недели

Џафери: Да се договорат за избори во следните две недели

По најмногу 15 деца во група и ќе седат на два метри оддалеченост: Како ќе работат градинките?

По најмногу 15 деца во група и ќе седат на два метри оддалеченост: Како ќе работат градинките?