18 Август, 2019
0.0234

Почнал со еден компјутер во соба, а денес ги подучува другите како до успешен бизнис

Објавено во: Финансии 23 Март, 2019

Пред 7 години Милан Трбојевиќ ја основал фирмата за книговодство „Knjiški moljac“. 

Имал доволно знаење за оваа работа, но многу работи морал да научи.

Денес неговата фирма има 20 вработени, а планира да соработува со земјите од регионот. 

Освен со книговодство, тој се занимава и со едукација, затоа што сфатил дека за тоа има потреба, пишува bizlife

„Почнав прво да работам во својата соба. Агенцијата ’Knjiški moljac’  ја основав во 2012 година, а денес во неа работат 20 луѓе“, вели тој. 

Додава дека почетокот не бил лесен, имал само 22 години и не знаел дали ќе заработи пари или не. Објаснува дека по три месеци можел да ги покрива своите трошоци, и тоа му било супер. Вели дека татко му му помогнал, а делел и летоци, што исто така му донело резултати. 

Можеби ќе ве интересира

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

НЕ СЕ САМО МАКЕДОНЦИТЕ: Кои други народи немаат пари за летување?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Кој е градот со најголемата економска нееднаквост?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Колку заработува најбогатото семејство во светот секоја минута?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?

Како нашиот државен долг надмина 100 милијарди денари?

По симболична цена се продаваат куќи во швајцарско село

По симболична цена се продаваат куќи во швајцарско село

„ЦРНА“ ЛИСТА НА УЈП: Имаат повеќе од 2.000 должници

„ЦРНА“ ЛИСТА НА УЈП: Имаат повеќе од 2.000 должници