04 Јуни, 2020
0.0433

“Погледни лево десно, стигни до училиште лесно”, сообраќајна едукација за ученици поддржана од ИутеКредит

Објавено во: Мои пари 20 Септември, 2019

Како општествено одговорна компанија, ИутеКредит во својата стратегија вклучува и проекти од јавен интерес, а еден од нив е и квалитетното образование.

Симболично по повод европската недела на мобилност, ИутеКредит го посети основното училиште “Димитар Миладинов” во Скопје, кадешто во соработка со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата учениците од второ одделение имаа интерактвно предавање на тема Сообраќај.

Што всушност е сообраќај? Што значат светлата на семафорите? Како правилно се поминува и движи на улица? Што означуваат сообраќајните знаци? – беа само дел од прашањата на кои се дадоа одговори и се учеше правилно учество во сообраќајот.

Дополнително, како специјален гостин на предавањето, учениците имаа можност да го запознаат Игор Стефановски-Иџе, Европски шампион во рели трки и заштитно лице на ИутеКредит. Од него, како искусен учесник во сообраќајот учениците можеа да слушнат корисни совети за движење, брзина и претпазливост како правила за возење во автомобил.

Основното училиште “Димитар Миладонов” во Скопје е првото во низата посети кои ИутеКредит ќе ги реализира и во другите градови во државата во наредниот период и ќе допринесе за сообраќајната едукација кај учесниците во сообраќајот од најмала возраст.

Можеби ќе ве интересира

ЗАПОЧНА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

ЗАПОЧНА ГОЛЕМА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ПРИРЕДУВАЧИ НА ИГРИ НА СРЕЌА – АПИС

Дали полициските службеници ги казнуваат колегите кога ќе прекршат закон!?

Дали полициските службеници ги казнуваат колегите кога ќе прекршат закон!?

Нов Битолски сладолед: Полн млечен вкус збогатен со 10 витамини

Нов Битолски сладолед: Полн млечен вкус збогатен со 10 витамини

HalkEco Хронометар 10KM ќе се трча со примена на мерки за заштита од коронавирусот

HalkEco Хронометар 10KM ќе се трча со примена на мерки за заштита од коронавирусот

Д-р Филип Станковиќ – научник од Македонија кој работи на развој на иновативни производи во тутунската индустрија

Д-р Филип Станковиќ – научник од Македонија кој работи на развој на иновативни производи во тутунската индустрија

Од аквадукт од 1900 г.п.н.е до модерна инвертер клима! Еден македонски бренд го следи модерниот развој!

Од аквадукт од 1900 г.п.н.е до модерна инвертер клима! Еден македонски бренд го следи модерниот развој!

ИДНИНАТА ЗА ЕКОНОМИЧЕН БУМ: Топлински пумпи за ладење и греење

ИДНИНАТА ЗА ЕКОНОМИЧЕН БУМ: Топлински пумпи за ладење и греење

ОРМ: Штетите врз бизнисот ќе бидат уште поголеми доколку ситуацијата со Ковид-19 наскоро не се подобри

ОРМ: Штетите врз бизнисот ќе бидат уште поголеми доколку ситуацијата со Ковид-19 наскоро не се подобри

ОКТА и вработените со еко акција донираа пречистувачи на воздух на Детската клиника во Скопје

ОКТА и вработените со еко акција донираа пречистувачи на воздух на Детската клиника во Скопје