22 Октомври, 2018
0.2490

Поранешен директор на МЕПСО во куќен притвор за лажно вештачење

Објавено во: Финансии 08 Октомври, 2018

На Сашо Василевски, кој е познат како поранешен финансиски директор на МЕПСО, му е одредена мерка за претпазливост - куќен притвор поради тоа што се понудил лажно да вештачи на судење.

Како регистриран судски вештак побарал од сопственик на винарска визба 2.000 евра за да стави потпис на економско вештачење.

Сопственикот на визбата го пријавил, па поранешниот директор, се уште вработен во МЕПСО, викендов е фатен со  бележани банкноти и заработи пријава за примање поткуп.


Можеби ќе ве интересира

НОВ ПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС: Месечно 1800 евра без многу мака

НОВ ПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС: Месечно 1800 евра без многу мака

Турканици по талони: Секој сака да ја добие највредната лотариска награда во историјата

Турканици по талони: Секој сака да ја добие највредната лотариска награда во историјата

Алити: Песимизмот и неизвесноста се непријатели на пазарот на капитал

Алити: Песимизмот и неизвесноста се непријатели на пазарот на капитал

Имал добро платена работа во Швајцарија, но се вратил и не жали

Имал добро платена работа во Швајцарија, но се вратил и не жали

ТОП 25: Земји кои се најдобри за почнување на бизнис

ТОП 25: Земји кои се најдобри за почнување на бизнис

Златко Марин: Нема да го обештетиме профитот, но земјиштето, комуналиите и проектот - да

Златко Марин: Нема да го обештетиме профитот, но земјиштето, комуналиите и проектот - да

УЈП „растури“ кај данокот на добивка

УЈП „растури“ кај данокот на добивка

Село направило добар бизнис план и денес живее одлично

Село направило добар бизнис план и денес живее одлично

ШТО СЕ СЛУЧИ: Надминат годишниот рекорд на берзата на цел квартал до крајот

ШТО СЕ СЛУЧИ: Надминат годишниот рекорд на берзата на цел квартал до крајот